Tuncay Özkan: Enis Berberoğlu’na kefaletimiz devam ediyor

Tuncay Özkan: Enis Berberoğlu’na kefaletimiz devam ediyor
MİT TIR'larına ait görüntülerin yayınlanmasına ilişkin davayı izlemek için İstanbul Adalet Sarayı'na gelen CHP Milletvekili Tuncay Özkan, "Enis Berberoğlu’nu Fetullahçı diye suçlayanlar aynaya baksınlar

MİT TIR'larına ait görüntülerin yayınlanmasına ilişkin davayı izlemek için İstanbul Adalet Sarayı'na gelen CHP Milletvekili Tuncay Özkan, "Enis Berberoğlu’nu Fetullahçı diye suçlayanlar aynaya baksınlar. Biz Enis Berberoğlu’nun Atatürkçülüğüne, onun Cumhuriyet Halk Partiliğine kefiliz, kefaletimiz devam ediyor" dedi. Avukatları, Enis Berberoğlu'nun yeniden milletvekili seçilmesinden dolayı yargılamanın durdurulmasını talep etti.

Adana ve Hatay’da Ocak 2014’te durdurulan MİT TIR’larına ait görüntülerin yayınlanmasına ilişkin CHP Milletvekili Enis Berberoğlu, Cumhuriyet Gazetesi eski Genel Yayın Yönetmen Can Dündar ve Cumhuriyet Gazetesi Ankara temsilcisi Erdem Gül’ün “Terör örgütü üyesi olmamakla birlikte örgüte yardım” suçundan yargılandıkları davanın görülmesine devam edildi.

İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesi’nde yapılan duruşmaya sanık Erdem Gül ve avukatları katıldı. Tutuklu milletvekili Berberoğlu ise SEGBİS’le bağlandı. Söz alan avukatlar Zeynel Öztürk ve Yiğit Acar, müvekkillerinin yeniden milletvekili seçildiğini ve Anayasal dokunulmazlık kazandığını belirterek Berberoğlu açısından yargılamanın durdurulmasını ve dosyanın TBMM’ye talep ettiler. Mahkeme, avukatların bu talebini sonraki celse değerlendirmek üzere duruşmayı erteledi.

“ENİS BERBEROĞLU'NU FETULLAHÇI DİYE SUÇLAYANLAR AYNAYA BAKSINLAR”

Davayı takip etmek için İstanbul Adalet Sarayı’na gelen CHP Milletvekilleri Tuncay Özkan, Ali Şeker ile eski milletvekili Dursun Çiçek ve bazı partililer açıklamada bulundu. Tuncay Özkan şunları söyledi: “Boş bir eldiven gibi onların suratına fırlatıyoruz. Enis Berberoğlu Fetullahçı falan değildir. Enis Berberoğlu'nu Fetullahçı diye suçlayanlar aynaya baksınlar. Biz Enis Berberoğlu'nun Atatürkçülüğüne, onun Cumhuriyet Halk Partiliğine kefiliz, kefaletimiz devam ediyor. Bu davalar yıldırma amaçlı, sindirme amaçlı, korkutma amaçlı davalardır. Biz Cumhuriyet Halk Partisi olarak demokrasi mücadelemizi en üst düzeyde parlamentodan başlayarak sürdüreceğiz ve şunu açık açık söylüyorum, bizi cezaevi ile bizi tutuklama ile bizi zulümle yıldıramazsınız. Biz Türkiye demokrasi ile kucaklaşana kadar adaleti, özgürlüğü ve barışı yeniden kazanana kadar Mücadelemizi devam ettireceğiz” dedi.

“HEPİMİZ O KARİKATÜRÜ PAYLAŞACAĞIZ”

Kılıçdaroğlu’nun paylaştı karikatüre ilişkin başlatılan soruşturmanın sorulması üzerine Özkan, “Arkadaşlarımız başta olmak üzere hepimiz o karikatürü paylaşacağız. Hepimiz hakkında dava açabilirler. Ülkede gülmeye ülkede mizaha karikatüre sanata kültüre izin vermeyen her anlayış, karşısında Cumhuriyet Halk Partisi'nin çelik iradesini bulacak. Bu ülkenin cumhurbaşkanları başbakanları kendilerini hicveden karikatürleri başbakanlık koridorlarına kataloglar halinde düzenlettirdikleri kitaplarla Türkiye'nin her yerine dağıtırlardı. Bugünkü otokrasi Türkiye'de karikatürün, mizahın, Türkiye'nin özgür ve demokratik bir ülke olmasının önüne duvar öremez. Biz o duvarı yıkacağız” diye cevap verdi.

Etiketler :