TÜKODER'den köprü ve otoyollarla ilgili bayram çağrısı!

TÜKODER'den köprü ve otoyollarla ilgili bayram çağrısı!
"81 Milyon Tüketici adına çağrıda bulunuyoruz"

Tüketiciyi Koruma Derneği, yaklaşan bayram tatili ile alakalı tarihi bir çağrıda bulundu.

Halktv.com.tr'ye basın bildirisini ulaştıran avukat Onur Cingil, "başta Osmangazi Köprüsü, Yavuz Sultan Selim Köprüsü, bunlara bağlı tüm otoyollar ve Avrasya Tüneli'nin diğer köprü ve otoyollarla aynı şartlarda tüketicilerin hizmetine sunulması, Bayramlarda ücretsiz olması ve her konuda garanti yükünün tüketicilerin sırtından kaldırılmasına ilişkin devleti yönetenlere 81 Milyon Tüketici adına çağrıda bulunuyoruz" ifadelerini kullandı.

İŞTE O BİLDİRİ:

Türlü vesilelerle belirttiğimiz üzere, özellikle son yıllarda devletimizin ekonomik anlamdaki sorunları, ekonominin çalkantılı durumu, üretim ekonomisinden artık tamamen uzaklaşılmış olması sebebiyle devletimizin her türlü bütçe açığı tüketicilerin sırtına yüklenmekte, ekonomik sorunların aşılması için daha fazla vergi, daha fazla zam, daha fazla pahalılık politikası ile tüketiciler yani halk günden güne tüketilmektedir.

Devletin hizmet olarak sunduğu son dönemdeki bütün yatırımlar, tabiri caizse halkın üç kuruşluk maaşı ile, tüyü bitmemiş yetimin daha doğmadan özel şirketlere borçlandırılması ile finanse edilmeye çalışılmaktadır.

Her fırsatta değindiğimiz ve kamuoyunun diline artık pelesenk olan, geçmediğimiz köprünün, gitmediğimiz şehir hastanesinin parasının “garanti” adı altında tüketicilerden alınmasından sonra, uçmadığımız havaalanı ve en son da binmediğimiz trenin dahi parasının vergi yüküne ek olarak bizzat biz tüketicilerin cebine yansıtılmasına açıkça İTİRAZ ETMEKTEYİZ.

Köprü, otoyol ve her türlü ulaşım yolları Anayasa gereği sosyal devlet ilkesi çerçevesinde devletin ücretsiz olarak vermesi gereken hizmetlerdendir. O yüzden, ulaşımla ilgili olarak tüketicilerden alınan her türlü ücrete karşı olduğumuzu belirtmekle birlikte, daha önceden Yap-İşlet-Devret modeli ile yapılan yatırımların hiçbirinde olmayan döviz üzerinden ücretlendirme ve garanti kavramlarının, yeni yapılan yatırımlarda sırf birilerinin zenginleşmesi adına halkın kıt kaynaklarının sömürülmesi için ortaya konmasını da bir vicdan problemi olarak görmekteyiz.

Hepinizin bildiği üzere önümüzde bir Ramazan Bayramı olup, hükümetlerden bağımsız olarak yıllardır devletimizin bir bayram geleneği olarak her bayram köprü ve otoyol hizmetleri ücretsiz olarak halkımıza sunulmaktadır. Halkımızın tam olarak bilmediği bir husus vardır ki, bayramda ücretsiz geçişe Osmangazi Köprüsü, Yavuz Sultan Selim Köprüsü, bunlara bağlı tüm otoyollar ve Avrasya Tüneli dahil değildir. Halkımızın huzurunda tüm yetkililere, devleti yönetenlere şunu sormaktayız: Anılan bu yerlerde neden ücretsiz geçiş tüketicilere sunulmamaktadır? Bunun cevabını bizler çok iyi bilmekte, halkın düşürüldüğü bu tuzağa karşı tepkimizi sürdürmekteyiz.

Bu çerçevede, yapılan adaletsizliklere karşı olarak devleti yönetenlere ise çağrımız şudur: Osmangazi Köprüsü, Yavuz Sultan Selim Köprüsü, bunlara bağlı tüm otoyollar ve Avrasya Tüneli Ramazan Bayramında ve bundan sonraki tüm dini bayramlarda, tıpkı Boğaziçi Köprüsü, Fatih Sultan Mehmet Köprüsü ve otoyollar gibi ücretsiz yapılsın, normal zamanlarda da geçiş ücretleri makul fiyatlara çekilsin, milletin sırtında kambur olan, halkı sömüren geçiş garantileri kaldırılsın, geçiş ücretlerinin döviz kuru üzerinden tüketicilerden alınmasına son verilmeli ve köprü, otoyol, hastane, havaalanı, tren her alanda tüm garantiler derhal kaldırılsın!

81 Milyon Tüketicinin menfaatleri adına çağrıda bulunuyor, yetkilileri birilerinin değil, halkın lehine göreve görev yapmaya çağırmaktayız.