Tuğrul Türkeş'ten MHP'nin hakkındaki açıklamalarına sert açıklama: Sarhoşların...

Tuğrul Türkeş'ten MHP'nin hakkındaki açıklamalarına sert açıklama: Sarhoşların...
Türkeş polemiği büyüyor. Gazetecilerin sorularını yanıtlayan Türkeş, MHP kanadına sert açıklamalarda bulundu.

Bakanlar Kurulunda yapılan revizyonla yaklaşık iki yıldır oturduğu Başbakan Yardımcılığı koltuğundan ayrılmak zorunda kalan AKP Ankara milletvekili Tuğrul Türkeş, kendisi üzerinden MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ve AKP Konya Milletvekili ve eski Başbakan Ahmet Davutoğlu arasında yaşanan karşılıklı atışmaya ilişkin açıklama geldi. Tuğrul Türkeş, MHP kanadından gelen son açıklamaya "Sarhoşların seviyesine inemem" diyerek yanıt verdi.

Meclis bahçesinde gazetecilerin kendisi üzerinden yaşanan polemikle ive MHP kanadından gelen açıklamalara Türkeş şu yanıtı verdi:

Türkeş "Bu konuda ben bir açıklama yapmayacağım. Bir kere sarhoşların seviyesine inemem bundan dolayı açıklama yapamam. İkincisi de o dönemde yapılanlar ile ilgili sanıyorum ki partim beni savunacaktır" dedi.

KİMİ KASTETTİ?

Türkeş gazetecilerin "kimi kast ediyorsunuz?" sorusunu ise yanıtsız bıraktı, ancak bu sözler Ankara kulislerinde "MHP yönetiminden birini kastetiği" şeklinde algınlanırken, şimdi gözler MHP'den kimin cevap vereceğine çevrildi.

2 YIL ÖNCE DE "SARHOŞ" VE "ÇAKAL" DEMİŞTİ

2015 yılında MHP Genel Başkan Yardımcısı olan Tuğrul Türkeş, 1 Kasım 2015 seçimlerinden önce, Ahmet Davutoğlu başkanlığında kurulan seçim hükümetinde, Başbakan Yardımcılığına getirilmiş ve devamında AKP saflarına geçerek bu koltuğunu korumuştu. Bahçeli ve MHP Genel merkezi tarafından o dönemde de sert bir dille eleştirilen Türkeş; o zaman yaptığı açıklamada da "sarhoş" ve "çakal" sıfatını kullanmış ve "Üzülerek gördüm ki hakkımda laf etmeye yeltenenler yani beni eleştirenler iki sarhoş ve 3-5 çakaldan ibaret" demişti.

BAHÇELİ, DAVUTOĞLU’NA YÜKLENMİŞTİ

MHP ile AKP arasında adeta krize neden olan Tuğrul Türkeş için ise MHP lideri Bahçeli Salı günü yaptığı basın toplantısında yaptığı açıklamada “Gidişinden haberimiz yokken, gelişimizden nasıl haberi olacak? Onu Ahmet Davutoğlu ölçüsüyle birilerinin izah etmesi lazım.” demiş ve Bahçeli ile Davutoğlu arasındaki sert polemiği başlatmıştı.

Etiketler :