TTB'den kimyasal hadım uyarısı: İlacı kestiği zaman aynısı olacak

TTB'den kimyasal hadım uyarısı: İlacı kestiği zaman aynısı olacak
Adana'da 4.5 yaşındaki çocuğun istismara uğramasının ardından tartışılmaya başlanan 'kimyasal hadım' uygulaması hakkında Türk Tabipleri Birliği Genel Başkanı Prof. Raşit Tükel'den uyarı geldi.

Adana'da 4.5 yaşındaki bir çocuğun tecavüze uğraması sonrası gündeme gelen kimyasal hadım hakkında düşüncelerini paylaşan Türk Tabipleri Birliği (TTB) Genel Başkanı Prof. Raşit Tükel, "Tıbbi uygulamalar ceza olarak gösterilmemeli" dedi.

Hürriyet gazetesinde yer alan habere göre TTB Genel Başkanı ProfTükel, kimyasal hadım konusunda şu değerlendirmeyi yaptı: “Çıkarılmak istenen yasa ile cinsel suç ve suçlu tıbbileştirilmiş oluyor. Bu kişiler suçlu, öncelikle bunun bilinmesi şart. Ceza neyse uygulanmalı. Kimyasal kastrasyon olarak ifade edilen şey testosteron düzeyini düşürmeye yönelik bir tıbbi uygulama. Kişinin onayı ve sürekli alması gerekir. İlacı kestiği zaman kişi tekrar aynı olacak. Tedavi varsa tedavinin ne olduğu tanımlanmalı, ruhsal rahatsızlık varsa bu şekilde tedavi edilmeli. Tıbbi uygulamalar ceza olarak gösterilmemeli.”

'40 BİN VAKADAN 13 BİNİ CEZA ALMIŞ!'

Konuyla ilgili açıklama yapan Türkiye Kadın Dernekleri Federasyonu Başkanı Canan Güllü de şunları söyledi:

“2016’da adaletin önüne 40 bin 264 istismar vakası gelmiş,13 bini ceza almış, 27 bini tutuksuz ve beraatle sonuçlanmış. Şimdi siz kastrasyonu getirdiniz diyelim bu ceza almayan 27 binin ikinci, üçüncü, dördüncü vakasını nasıl engelleyeceksiniz? Bu nedenle önce eğitim, çocuğa ebeveynlere yargıya eğitim gerekiyor. Bu kişilerin veri kaydı yapılmalı, takibi yapılmalı.”

Etiketler :