Trump'tan Meksika'ya tehdit

Trump'tan Meksika'ya tehdit
ABD'ye göçü önlemek için zaman zaman insanlıkdışı yöntemlere başvurmaktan çekinmeyen Trump, bu kez Meksika'yı ABD ordusunu konuşlandırarak sınırı kapatmakla tehdit etti.

Meksika sınırına duvar çekme vaadiyle seçilen ABD Başkanı Donald Trump, nisanda Meksika sınırına Ulusal Muhafızların yedek birliklerinin konuşlandırılmasını emretmesinin ardından yeniden düğmeye bastı.

Sputnik'in haberine göre, yine Twitter'dan yaylım ateşine geçen Trump, ABD'de göçmenleri destekleyen Demokratik Parti'nin ülke sınırlarına saldırı düzenlenmesine liderlik ettiğini iddia etti.

Guatemala, Honduras, El Salvador liderlerini de ülkelerinden ABD'ye göç dalgasını önlemek için bir şey yapmamakla suçlayan Trump, Meksika üzerinden ABD'ye pek çok suçlunun girdiğini ileri sürdü.

'YA GÖÇÜ DURDURURSUNUZ YA DA SINIRI KAPATIRIM'

ABD'ye göç veren Orta Amerika ülkelerine tüm finansmanı kesmenin yanısıra Meksika sınırını kapamaktan söz eden Trump, Twitter'dan şu mesajı paylaştı:

"Nüfusları üzerinde hemen hiç kontrolleri olmayan bu ülkelere tüm ödemeleri durdurmaya ilaveten en güçlü ifadelerle Meksika'dan bu taarruzu durdurmasını istemek zorundayım. Eğer bunu beceremezlerse ABD ordusunu göreve çağıracağım ve GÜNEY SINIRIMIZI KAPATACAĞIM."

​Trump, öncesinde de, ABD Kongresi'nin bütçede Meksika sınırında güvenlik önlemleri ve duvar projesini finanse etmemesi halinde federal hükmeti 'kapatmakla' tehdit etmişti.

Etiketler :