Trump'tan ırkçı gaf! Üstelik 'yerlileri onurlandırma' gününde...

Trump'tan ırkçı gaf! Üstelik 'yerlileri onurlandırma' gününde...
ABD Başkanı, yerlileri onurlandırma töreninde 'ırkçı' gafa imza attı.

Hemen her canlı yayında bir gafa imza atan ABD Başkanı Donald Trump, yine boş geçmedi. 'Yerlileri onurlandırma' töreninde konuşan Trump, onurlandırmak istediği yerlilerle ilgili ırkçı bir gafta bulundu.

ABD Başkanı Donald Trump, 2. Dünya Savaşı'nda Amerikan güçleri safında 'şifre çözücü' olarak hizmet eden Navajo (Navaho) yerlisi gazileri onurlandırmak için Beyaz Saray'da yapılan törende 'ırkçı' olamkal suçlanan bir gaf yaptı.

'ONA POCAHONTAS DİYORLAR'

Trump gazilerle konuşurken siyasi muhaliflerinden Demokrat Partili Massachusetts Senatörü Elizabeth Warren'dan bahsederken 'Pocahontas' kelimesini kullandı.

ABD Başkanı "Siz bizden çok uzun zaman önce buradaydınız. Aslında bizim de Kongre'de kendisi hakkında çok uzun süredir orada olduğu söylenen bir temsilcimiz var. Ona Pocahontas" diyorlar.

Trump 'gafını' yaptıktan sonra sözlerini "Ama biliyor musunuz? Sizi seviyorum. Çünkü siz özelsiniz. Siz özel insanlarsınız, harikasınız" şeklinde sürdürdü.

POCAHONTAS KİMDİR?

1995’teki Disney yapımı animasyona ilham veren Pocahontas, bugünkü Virginia ve Maryland eyaletlerindeki kabilelerin lideri Powhatan’ın kızıydı. 1613’te İngiliz sömürgeciler tarafından tutsak edilmişti. Tutsaklığı sırasında Hıristiyanlığa geçirildi ve bir tütün üreticisiyle evlendi. Dönemin meşhur figürlerinden olan Pocahontas, 1617’de öldü