Trump'tan bir garip talimat: Uygun adım marş...

Trump'tan bir garip talimat: Uygun adım marş...
Trump'ın ABD ordusu ile alakalı verdiği talimat tepki çekti.

Amerika Birleşik Devletleri'nin gündeminde yine Başkan Donald Trump'ın talimatları var. Trump yine garip bir talimat verdi. ABD Başkanı, bu kez talimatına orduyu da dahil etti.

ABD Başkanı Donald Trump'ın talimatı uyarınca Washington'da Amerikan ordusunun gücünün sergileneceği dev bir askeri geçit töreni düzenlenmesi için hazırlıklar başladı. Ancak böyle geleneklerin olmadığı ABD'de karara tepki gösterenler arasında gaziler de var: ''Trump muz cumhuriyetinin tek adamı olmak istiyor.''

Pentagon ile Beyaz Saray'ın, Washington'ın bulvarlarında askerlerin uygun adım marş marş yürüdüğü, peşisıra dizi dizi tankların, füze sistemlerinin geldiği dev bir askeri geçit töreni planlamakla uğraştığı belirtildi.Washington Post gazetesinin haberine göre Amerikan silahlı kuvvetlerinin gücünü sergilemeye yönelik askeri geçit töreni düzenlenmesi talimatını, Trump, 18 Ocak'ta Pentagon'un en gizli görüşmelerin yapıldığı 'tank' isimli odasında üst düzey generallerle toplantısı sırasında verdi.

Planlamalardan haberdar olan iki yetkiliye dayandırılan haberde Savunma Bakanı Jim Mattis ile Genelkurmay Başkanı Joseph F. Dunford Jr.'ın eşlik ettiği Başkomutan Trump'ın, uzun zamandır dillendirdiği askeri geçit töreni arzusunu bu kez başkanlık emri olarak verdiği aktarıldı.

'FRANSA'DAKİ GİBİ İSTİYORUM'

Askeri bir yetkili ''Emir, 'Fransa'daki gibi bir askeri geçit töreni istiyorum' şeklinde verildi. Ordunun en üst düzeyi bunun üzerinde çalışıyor'' dedi.

'BULVARLAR HAŞAT OLACAK VE ÇOK BÜYÜK FATURA ÇIKACAK'

Askeri yetkililer, gazeteye, ABD'de askeri güç gösterisi gibi bir gelenek olmadığını, 70 tonluk Abrams tankları ve yüksek teknoloji ürünü silahların Washington'a taşınmasının milyonlarca dolar tutacağı, bu masrafı kimin ödeyeceğinin ise belli olmadığı değerlendirmesini yaptı.

Etiketler :