Trump’ı çıldırtacak ifadeler: Başkanlığı ahlaki olarak uygun değil

Trump’ı çıldırtacak ifadeler: Başkanlığı ahlaki olarak uygun değil
ABD Başkanı Donald Trump’ın görevden aldığı eski FBI direktörü James Comey, Trump’ın ‘Ahlaki olarak başkanlığı uygun olmadığını’ söyledi.

ABD Başkanı Donald Trump tarafından görevden alınan James Comey, yeni çıkacak kitabının öncesinde ilk kez bir televizyon kanalına konuk oldu. Comey’nin hedefinde Başkan Trump vardı. ABD Başkanı için, “Bu görev için ahlaki olarak uygun değil” ifadelerini kullanan eski FBI Direktörü, Trump’ın ABD’nin değerlerine saygı göstermediğini iddia etti.

Amerikan ABC kanalına konuşan Comey, Rusya’nın Donald Trump hakkında gizli bilgilere sahip olabileceğini ifade ederken “Bu mümkün” diye konuştu.

“SADAKAT İSTİYORUM”

Başkan Trump'ın, kendisinden ‘sadakat’ istediğini belirten Comey, yedikleri bir akşam yemeğinde başkanın kendisine “Sadakat istiyorum, sadakata ihtiyacım var” dediğini iddia etti.

TRUMP, FLYNN SORUŞTURMASINDA YARDIM İSTEMİŞ

Rusya’nın ABD seçimlerine müdahale ettiği yönündeki iddialar hakkındaki soruşturmasını takip ettiği sırada görevden alınmasının kendisi için ‘büyük bir sürpriz olduğunu' belirten FBI eski Direktörü, o dönem Türkiye'nin Washington'daki lobi faaliyetlerini takip eden eski Ulusal Güvenlik Danışmanı Michael Flynn soruşturması ile ilgili de konuştu.

Comey, Trump'ın özel bir görüşmede ‘Umarım bunu halledersin' dediğini iddia eden Comey “Kanıtlara bağlı ve sadece olayı takip ediyorum, ben araştırmacı değilim, savcı değilim, onun niyetlerine yansıyacak diğer şeylere bağlı olur” şeklinde cevap verdi.

Etiketler :