Trump ve Putin'in Suriye konusunda anlaştığı iddia edildi

Trump ve Putin'in Suriye konusunda anlaştığı iddia edildi
ABD basını, Amerika Birleşik Devletleri ve Rusya'nın Suriye konusunda uzlaştığını yazdı. Habere göre Trump ve Putin'in gizli bir planı var...

Finlandiya'nın başkenti Helsinki'de pazartesi günü buluşacak ABD Başkanı Donald Trump ve Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in Suriye konusundaki yapması beklenen anlaşma ortaya çıktı. Söz konusu anlaşmaya göre, Rusya, Suriye'deki İran kuvvetlerinin çekilmesi karşılığında ABD'den kendi kuvvetlerini çekme sözü alacak.

ABD'de yayınlanan The Washington Post gazetesinin haberine göre, İran’ın Suriye’den çıkması karşılığında abd de askerlerini çekecek. İran'ın Suriye'den çekilmesi talebinin İsrail başbakanı Binyamin Netanyahu tarafından sıklıkla talep edildiği biliniyor.

Trump’ın Suriye’nin kuzey doğusundaki yaklaşık 2 bin 200 askerini çekeceğinin vurgulandığı anlaşmada, Putin’in ise karşılığında Suriye’nin Ürdün ve İsrail sınırlarındaki İran varlığını sınırlandıracağı ifade edildi.

MÜLTECİLERİN EVLERİNE DÖNÜŞÜ HIZLANDIRILACAK

Anlaşmanın önceliği,' Suriye’de şiddete son verilmesi ve mültecilerin evlerine dönüşünü' hızlandıracak siyasi süreci başlatmak olacak.

Haberde ayrıca, Pentagon destekli terör örgütü YPG/PKK’nın da Esad Rejimi ile birlikte çalışmaya teşvik edileceği kaydedildi.

Etiketler :