TRT programcısı ve Milat yazarı Erdal Şimşek, dolandırıcılıktan tutuklandı

TRT programcısı ve Milat yazarı Erdal Şimşek, dolandırıcılıktan tutuklandı
Kendilerini MİT mensubu gibi tanıtıp iş insanlarına yönelik dolandırıcılık yaptıkları iddiasıyla gözaltına alınana TRT programcısı ve Milat yazarı Erdal Şimşek ile Bereket Öner tutuklandı.

Kendilerini MİT mensubu gibi tanıtıp çok sayıda iş insanını dolandıkları iddiasıyla gözaltına alınan Milat gazetesi yazarı ve TRT Kürdi kanalına program yapan Erdal Şimşek ile Bereket Öner çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı.

Şimşek ile Öner, hayali ihracat suçlaması ile Kocaeli Emniyeti’nin yürüttüğü soruşturma sonrası tutuklanan Keskin Holding’in sahibi Recep Ercan Keskin ile iş birliği yaptıkları tespit edilerek 2 Şubat'ta İstanbul'da gözaltına alınanlar arasındaydılar. Gözaltına alınan isimler, çok sayıda iş insanını dolandırmakla suçlanıyordu.

ERDAL ŞİMŞEK KENDİSİNİ MİT MENSUBU OLARAK TANITTI

Hürriyet'de yer alan habere göre, Bereket Öner'in emniyetteki sorgusunda, Kocaeli'nde tutuklu bulunan Recep Ercan Keskin'in talimatları ile hareket ettiğini söylediği kaydedildi. Öner, Keskin'in kendisini Erdal Şimşek ile tanıştırdığını, bu tanışmada Şimşek'in kendisini MİT mensubu olarak tanıttığını söyledi.

Öner ve Şimşek, emniyetteki sorgularının ardından tutuklanmaları talebiyle adliyeye sevk edildi. İstanbul 2. Sulh Ceza Hakimliği iki isim için de tutuklama kararı verdi. Öner ve Şimşek, Silivri Cezaevi'ne gönderildi.