TRT Trump'tan önce Kudüs'ü İsrail'in başkenti ilan etmiş!

TRT Trump'tan önce Kudüs'ü İsrail'in başkenti ilan etmiş!
TRT’de yayınlanan Rüzgar Gülü adlı programda Kudüs’ün İsrail’in başkent olarak gösterildiği iddia edildi. TRT ise "ısrarla" iddiaları reddederek, 'iddialar asılsızdır' açıklaması yaptı.TRT KUDUS'Ü TRUMP'TAN ÖNCE BAŞKENT...

TRT’de yayınlanan Rüzgar Gülü adlı programda Kudüs’ün İsrail’in başkent olarak gösterildiği iddia edildi. TRT ise "ısrarla" iddiaları reddederek, 'iddialar asılsızdır' açıklaması yaptı.

TRT KUDUS'Ü TRUMP'TAN ÖNCE BAŞKENT İLAN ETMİŞ...

ABD Başkanı Donald Trump’ın Kudüs’ü İsrail’in başkenti olarak kabul etme kararının ardından TRT’deki bir program gündeme geldi. Milli Gazete, TRT’de yayınlanan Rüzgar Gülü programında Kudüs’ün İsrail’in başkent olarak gösterildiğini iddia etti. Gazetede yer alan haberde  "TRT Çocuk kanalında yayınlanan Rüzgar Gülü adlı yarışma programının TRT1'de yayınlandığı zamanlarda ‘Başkentler’ başlıklı bölümde yarışmacı çocuğa sorulan sorular arasında yer alan ‘Kudüs’ sorusunun cevabı ‘İsrail’ olarak doğru cevap kabul ediliyor. Devlet kanalı olan TRT'de yayınlanan bu skandal program, Kudüs gündemi oluşunca sosyal medyaya düştü. Sosyal medya kullanıcıları TRT'deki programa büyük tepki gösterdi.” ifadelerine yer verildi.

TRT'DEN YALANLAMA

TRT konuyla ilgili açıklama yaptı. Açıklamada şöyle denildi: "Son günlerde artan ve bilinçli olarak tasarlandığını düşündüğümüz asılsız iddialarla Türkiye’nin ekranı TRT’ye zarar verme çabaları ve artan ‘Kudüs’ hassasiyeti üzerine bu açıklamanın yapılması zaruri hale gelmiştir. Amerika Birleşik Devletleri’nin Kudüs'ü İsrail'in başkenti ilan etmesi, başta Türkiye olmak üzere birçok ülkede büyük tepkiyle karşılanmıştır.TRT ‘Kudüs’ konusunda; Türkiye Cumhuriyeti’nin devlet politikası doğrultusunda ve Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın görüşlerini merkeze alan bir yayın yapmaktadır. Bu çerçevede, TRT kanallarında yer alan siyaset, iç-dış politika ve haber programlarında bu konu detaylı olarak işlenmiş, Türkiye’nin eleştirileri dile getirilmiş ve tepkiler ekranlara taşınmıştır."

İŞTE O PROGRAM'DA KUDÜS'ÜN İSRAİL'İN BAŞKENTİ KABUL EDİLİŞİ...

Ancak ortaya çıkan bir video TRT'nin bu yalanlamasını yalanlar nitelikte. Zira Rüzgar Gülü adlı programının bir bölümünde, ülkelerin başkentleri soruluyor ve Kudüs için verilen İsrail cevabı doğru kabul ediliyor. Son olarak,  iki adet cevap olan cevap şıklarında Filistin'in yer almaması da bunun bilerek yapıldığını düşündürüyor. Programın ne zaman yayınlandığı bilinmezken, sosyal medyada çokca paylaşılan videonun yaklaşık 1 yıl önce Youtube'a yüklendiği görülüyor. Buna göre TRT'nin Kudüs'ü Trump'dan da önce İsrail'i başkenti olarak kabul ettiği anlaşılıyor.

TRT Kudüs'ü İsrail'in başkenti kabul etti

TRT'de yayınlanan bir çocuk programında, Kudüs İsrail'in başkenti kabul edildi...

Publié par HALK TV sur samedi 9 décembre 2017

Etiketler :