Trabzon'da PKK'lı teröristlerle çatışma çıktı: Bir asker ve bir çocuk şehit, bir asker yaralı!

Trabzon'da PKK'lı teröristlerle çatışma çıktı: Bir asker ve bir çocuk şehit, bir asker yaralı!
Trabzon’un Maçka ilçesi kırsalında bölücü terör örgütü mensuplarıyla sıcak temas sağlandığı öğrenildi.Edinilen bilgiye göre, ilçenin Köprüyanı mahallesi kırsalında terörist grup ile güvenlik güçleri arasında...

Trabzon’un Maçka ilçesi kırsalında bölücü terör örgütü mensuplarıyla sıcak temas sağlandığı öğrenildi.

Edinilen bilgiye göre, ilçenin Köprüyanı mahallesi kırsalında terörist grup ile güvenlik güçleri arasında sıcak temas sağlandı. Çıkan çatışmada ilk belirlemelere göre, bir uzman çavuş yaralandı. Yaralı uzman çavuş ambulansla KTÜ Farabi Hastanesi’ne sevk edilirken, bölgede çatışmaların sürdüğü bildirildi.

Yaralı Astsubay ve yaralı çocuk şehit oldu!

Trabzon’un Maçka İlçesi kırsalında güvenlik güçleri ile bir grup PKK’lı terörist arasında çıkan çatışmada ağır yaralanan Jandarma Başçavuş Ferhat Gedik kaldırıldığı KTÜ Tıp Fakültesi Farabi Hastanesi’nde yapılan tüm müdahalelere rağmen şehit oldu. Ağır yaralanan 15 yaşındaki Eren Bülbül de doktorların tüm çabasına karşın yaşamını yitirdi. Yaralı bir askerin de tedavisi sürüyor.

Öte yandan bölgeye çok sayıda polis özel harekat timi de sevk edildi.

VALİLİKTEN AÇIKLAMA

Trabzon Valiliğinden yapılan yazılı açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Maçka ilçemiz kırsalında yapılan istihbarat çalışmaları sonucu 9 Ağustos tarihinde başlatılan operasyon sırasında, 11 Ağustos tarihinde, bugün saat 15.00'te bölücü terör örgütü mensuplarıyla sıcak temas sağlanmış olup operasyonel faaliyet devam etmektedir."

Öte yandan sıcak temasın sağlandığı bölgeye çok sayıda güvenlik gücünün sevk edildiği öğrenildi.

Trabzon Valisi Yücel Yavuz, Maçka kırsalında PKK’lı teröristlerle sıcak temas sağlandığını belirterek "O bölgede istihbarat çalışması yapmıştık. 2 gün önce başlatılan bir operasyon vardı. Operasyon kapsamında sıcak temas sağlandı. Sıcak temas bir süre sonra kesildi.

2 GÜVENLİK GÖREVLİSİ VE 1 SİVİL YARALANDI 

 Valilikten yapılan son bilgilendirmeye göre operasyonel faaliyet esnasında yaşanan sıcak temas sırasında iki güvenlik personeli ile bir sivil vatandaş yaralandı.

İHA'nın haberine göre çatışmada yaralanan bir astsubayın şehit olduğu iddia edildi. Teröristlere yönelik operasyonun genişletilerek sürdürüldüğü bildiriliyor.

VAZELON MANASTIRI KIRSALI

Bölgede 2 gündür arazi arama tarama çalışması devam ediyordu. Sıcak temasın saat 15.00 sıralarında Vazelon Manastırı kırsalında yaşandığı iddia ediliyor.

Bölgede arama tarama faaliyeti sürüyor" dedi.

MAYIS AYINDA 1 ASKER ŞEHİT OLMUŞTU

Hatırlanacağı üzere Trabzon'un Maçka İlçesinde Mayıs ayında, Jandarma ekiplerine PKK'lı teröristler ateş açmıştı. Açılan ilk ateşte Uzman Onbaşı Osmangazi Çetingöz yaralanmış, kaldırıldığı hastanede doktorların da tüm müdahalelerine rağmen şehit düşmüştü...

Bölgedeki teröristler aranıyordu.

Trabzon'da yerel basının geçtiği haberlere göre bölgeye Özel Harekat polisleri ve komandoların sevk edildiği bildiriliyor.

Etiketler :