Trablus'ta çatışmalar sürüyor: 41 ölü, 123 yaralı

Trablus'ta çatışmalar sürüyor: 41 ölü, 123 yaralı
 Libya’nın başkenti Trablus’ta silahlı gruplar arasında dört gündür devam eden çatışmalar sonucunda ölü sayısının 41’e yükseldiği 123 kişinin yaralandığı açıklandı. 

Libya'nın başkenti Trablus’ta pazartesi günü başlayan çatışmalar şiddetini artırdı. Başkentin güneyinde Ulusal Mutabakat Hükümeti'ne bağlı güçler ile Yedinci Tugay güçleri arasında ağır ve orta dereceli silahların kullanıldığı çatışmalarda hayatını kaybedenlerin sayısının 41'e ulaştığı, yaralı sayısının ise 123 olduğu aktarıldı. Yerel kaynaklara göre, çatışmaların Trablus'ta aylar sonra yaşanan en şiddetli çatışmalar olduğu söyleniyor.

Ulusal Mutabakat Hükümeti'ne bağlı güçler ile başkentin güneyindeki bazı bölgelerin kontrolünü ele geçirmeye çalışan Yedinci Tugay güçleri arasında pazartesi günü çatışma başlamıştı. Libya Ulusal Uzlaşma Hükümeti Başkanı Fayez el-Sarraj'ın, dün Trablus'un güneyinde ateşkes sağlanması için ülkenin batısında ve ortasında askeri güçlerinden bir heyete çağrıda bulunduğu öğrenildi.

Öte yandan Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi tarafından Libya'nın tek meşru temsilcisi olarak tanınan Ulusal Mutabakat Hükümeti Başkanlık Konseyi, Trablus'taki çatışmaları kınayarak Yedinci Tugay güçlerinin Libya'da istikrarı sağlamak için yerel ve uluslararası çabaları engellenmeye çalıştığını açıklamıştı.

Kaynak: İHA

Etiketler :