TÖDER'den o skandal hata için açıklama geldi

TÖDER'den o skandal hata için açıklama geldi
Tüm Özel Öğretim Kurumları Derneği (TÖDER) sınavında Mustafa Kemal Atatürk’e ilişkin 'Boşkomutan' ifadesi kullanılmasına ilişkin TÖDER'den açıklama geldi

Tüm Özel Öğretim Kurumları Derneği (TÖDER) sınavında Mustafa Kemal Atatürk’e ilişkin 'Boşkomutan' ifadesi kullanılmasına ilişkin TÖDER'den açıklama geldi. 'Başkomutan' unvanlarından birinde dizgi hatası olduğu belirtilen açıklamada, “Birkaç kontrole rağmen gözden kaçan bu durum, bizleri de üzmüştür. Zaten soru içinde 5 defa kullanılan bu kelimenin biri hatalıdır. Asla kasıt içermeyen bu hata için kamuoyundan özür dileriz. Bizi üzen diğer konu ise düzeltme uyarısı önceden yapılmış bir dizgi hatasının 'Siyasi Polemik' konusu yapılmasıdır” denildi.

TÖDER'den o skandal hata için açıklama geldi

Bağımsız Ankara Milletvekili Aylin Nazlıaka’nın Meclis gündemine taşıdığı Tüm Özel Öğretim Kurumları Derneği (TÖDER) sınavında Mustafa Kemal Atatürk'e ilişkin ‘Boşkomutan’ ifadesine TÖDER’den açıklama geldi.

Atatürkçü gençler yetiştiren kurumlar olduğunu vurgulayan TÖDER açıklamasında, “TÖDER Yayınlarının deneme sınavı kitapçığında, bir tarih sorusunda paragraf soru kökü ve seçeneklerde Mustafa Kemal Atatürk’le ilgili olarak kullanılan ‘Başkomutan’ unvanlarından birinde dizgi hatası olmuştur. Birkaç kontrole rağmen gözden kaçan bu durum, bizleri de üzmüştür. Zaten soru içinde 5 defa kullanılan bu kelimenin biri hatalıdır. Atatürkçü bir kurum olan TÖDER için tabi ki bu bir hatadır. Asla kasıt içermeyen bu hata için kamuoyundan özür dileriz. Bizi üzen diğer konu ise düzeltme uyarısı önceden yapılmış bir dizgi hatasının ‘Siyasi Polemik’ konusu yapılmasıdır. TÖDER üyesi bütün kurumlar kuruldukları günden bugüne Atatürk ilkelerine bağlı, ülkesini ve milletini seven, ‘Atatürkçü’ gençler yetiştiren kurumlar olmuşlardır ve öyle kalmaya da devam edecektir. Kamuoyuna saygıyla duyurulur” dedi.