Tıp öğrencileri beyaz önlüklerini giydiler

Tıp öğrencileri beyaz önlüklerini giydiler
Ufuk Üniversitesi Tıp Fakültesi 1’inci sınıf öğrencileri için gerçekleştirilen ‘Beyaz Önlük Giyme Töreni’nde konuşan Rektör Prof. Dr

Ufuk Üniversitesi Tıp Fakültesi 1’inci sınıf öğrencileri için gerçekleştirilen ‘Beyaz Önlük Giyme Töreni’nde konuşan Rektör Prof. Dr. Tevfik Tezcaner, “Beyaz Önlük Töreni, daha hasta ile karşılaşmadan siz sevgili tıp öğrencileriyle bir mesleki sembolü buluşturma ayrıcalığı taşır. Doktor olma yolunda ilk adımlarını atan genç arkadaşlarıma ayrıcalıklarını fark etmelerini ve devamını getirmek için ellerinden gelen her türlü gayreti göstermelerini tavsiye ederim” dedi.

Ufuk Üniversitesi Tıp Fakültesi 1’inci sınıf öğrencileri, üniversitenin Balgat Kampüsü Dr. Rıdvan Ege Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen Beyaz Önlük Giyme Töreni ile tıp camiasına ilk adımlarını attılar.

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşının okunmasının ardından açılış konuşmasını Prof.Dr. Fikri İçli yaptı. Ufuk’ta Hekimlik Uygulamaları programını başlattıklarını belirten İçli, Böylece daha birinci sınıftan hasta ile tanışacaksınız. Doktor – hasta iletişimini, klinik ve klinik hizmetlerinin yürütülmesinde ekip çalışmasını ve bazı ilk yardım uygulamalarını öğreneceksiniz. Ayrıca organ bağışı, çevre sağlığı, sağlıklı beslenme, aşılama gibi sosyal sorumluluk projelerinde yer alacaksınız. Modern tıp eğitiminde öğretmen merkezli eğitimden öğrenme merkezli eğitime geçiyoruz”dedi.

Etiketler :