Times: Erdoğan, Esad’a danışmadan YPG’ye saldırmama sözü verdi!

Times: Erdoğan, Esad’a danışmadan YPG’ye saldırmama sözü verdi!
İngiliz gazetesi, Rusya'daki zirve ile alakalı çok konuşulacak bir iddia ortaya attı.

İngiliz Times gazetesi, Rusya'daki 3'lü zirveyle ilgili çarpıcı bir iddiada bulundu. Gazete, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın terör örgütü YPG konusunda bir dizi söz verdiğini öne sürdü.

Times, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın, Türk ordusunun Şam yönetimine danışmadan Suriye’de Kürt güçlere saldırmayacağına ilişkin Rusya ve İran’a söz verdiğini yazdı.

BBC Türkçe’nin aktardığına göre iddia, gazetenin bugünkü ‘Suriye’de final’ başlıklı başyazısında yer aldı.

Times’ın başyazısında mutabakata ilişkin olarak, “Esad’ı iktidarda tutmak, barış için ödenen çok ağır bir bedel” ifadesi yer aldı.

“Suriye’nin geleceğine savaş alanında değil müzakere masasında karar verilmeli. Putin bunu biliyor” cümleleriyle başlanan yazıda, Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad için, “Bugüne dek uzmanlığı cinayetler ve kitlesel tutuklamalar oldu” dendi.

Yazıda, Rusya, Türkiye ve İran liderlerinin hiçbir dış gücün Esad’ın açık onayı olmadan Suriye’ye müdahalede bulunmasına izin verilmemesi gerektiğinde de anlaştığı da öne sürüldü. Gazeteye göre burada özellikle atıf yapılan ülke, geçen yıl sivillere karşı kimyasal silah kullanıldığı gerekçesiyle Suriye’de bir hava üssünü bombalayan ABD.

‘Erdoğan söz verdi’

Başyazıya şöyle devam edildi: “Erdoğan da, Türk ordusunun Şam yönetimine danışmadan Suriye’de Kürt güçlere saldırmayacağı yolunda söz verdi. Rusya, Türkiye ve İran, Soçi Antantı ile Esad’ın otoritesini artırmak ve ülkesinin sınırlarını kontrol edebildiğini göstermek istiyor. Putin de bunun karşılığında Esad’dan, barış görüşmelerine ‘yapıcı biçimde katılacağı’ sözünü almışa benziyor. Bu da, Suriye’nin kuzeyindeki muhalif gruplarla diyaloğa girmenin kabulü anlamına geliyor.”

Etiketler :