Theresa May istifa etmiyor

Theresa May istifa etmiyor
May, Kuzey İrlanda'nın Demokratik Birlik Partisi DUP ile ittifaka gideceğinin sinyalini verdi

İngiltere’de Perşembe günü düzenlenen genel seçimin sonuçları partilerden hiçbirinin parlamentoda çoğunluğu sağlayacak oyu alamadığını göstermişti.

Seçimde hiçbir parti Avam Kamarası’nda hiçbir parti hükümet kurmak için gerekli olan 326 sandalye sayısına ulaşamadı ve koalisyon ya da azınlık hükümeti senaryoları konuşulmaya başlanmıştı. 650 sandalyeli Avam Kamarası’nda Muhafazakârların şimdiye kadar gelen sonuçlara göre 318 sandalye alması bekleniyor. Bu, May’in partisinin parlamentoda 12 sandalye kaybettiği anlamına geliyor.

“DUP (DEMOKRATİK BİRLİK PARTİSİ) İLE İTTİFAKA GİDİLEBİLİR

BBC Türkçe’nin haberine göre, May Kraliçe 2. Elizabeth’den yeni hükümeti kurabilme izni istemek için Buckingham Sarayı’na gitti ve Başbakanlık Konutu Downing Street No 10 önünde yaptığı konuşmada, seçimde 10 sandalye kazanan Kuzey İrlanda’nın Demokratik Birlik Partisi DUP ile ittifaka gideceğinin sinyalini verdi.

May’in DUP ile koalisyon görüşmelerine mi başlayacağı yoksa Kuzey İrlanda partisinden azınlık hükümetine destek mi isteyeceği ise net değil.

“MAY İSTİFA ETMELİ”

Seçimden sandalye sayısını en çok artıran parti olarak çıkan anamuhalefetteki İşçi Partisi’nin lideri Jeremy Corbyn seçim sonrasında yaptığı açıklamada May’in “bu ülkenin halknı doğru biçimde temsil edecek bir hükümet için aradan çekilmesi gerektiğini” söyledi.

Meclis’e milletvekili gönderemeyen ve seçimin en büyük yenilgisini alan AB ve göçmen karşıtı Birleşik Krallık Bağımsızlık Partisi (UKIP) lideri Paul Nuttall ise istifasını açıkladı.

Etiketler :