Tezcan'dan Erdoğan'a yanıt: CHP, inancın özgürce yaşanabildiği bir Türkiye kurdu

Tezcan'dan Erdoğan'a yanıt: CHP, inancın özgürce yaşanabildiği bir Türkiye kurdu
Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın dün CHP’yi hedef alarak söylediği, “Bunlar değil miydi bizim mescitlerimizi, camilerimizi ahıra çeviren?” sözlerine yanıt Parti Sözcüsü Bülent Tezcan’dan geldi.Bülent Tezcan, “CHP...

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın dün CHP’yi hedef alarak söylediği, “Bunlar değil miydi bizim mescitlerimizi, camilerimizi ahıra çeviren?” sözlerine yanıt Parti Sözcüsü Bülent Tezcan’dan geldi.

Bülent Tezcan, “CHP hiçbir zaman camilere, inanca, imana saldırmamış, onun özgürce yaşanacağı bir Türkiye kurmuştur” dedi.

Tezcan, şöyle konuştu: “Adalet ve Kalkınma Partisi Genel Başkanı Erdoğan adeti olduğu üzere bayram gününün ruhuna, ahlakına ve maneviyatına hiç uymayan yalan ve iftira dolu açıklamalarla yine partimize ve Cumhuriyeti kuran milli önderlerimize saldırmıştır. Herkes bilir ki CHP’yi, işgalcilere karşı bağımsızlığı, inancı, imanı, ezanı ve vatanı korumak için canını veren Kuvayi Milliyeciler kurmuştur. Cami üzerinden üretilen yalanlar bu gerçeği silemez. CHP hiçbir zaman camilere, inanca, imana saldırmamış, onun özgürce yaşanacağı bir Türkiye kurmuştur. Erdoğan ve onun siyaset tarzı, dini siyasetin ve yalanın malzemesi yaparak en büyük zararı vermiştir”

‘ERDOĞAN DÖNEMİNDE YOLSUZLUK KURUMSALLAŞTI’

“CHP her zaman yolsuzluk ve devleti soymaya karşı mücadele etmiş, beytülmale el uzatmayı haram saymıştır” diyen Tezcan şunları söyledi: “Erdoğan’ın iktidar dönemi ise devlette haramın yerleştiği, yolsuzluk ve soygunun kurumsallaştığı, soyguncuların iktidar eliyle korunduğu bir dönem olmuştur. CHP, Adalet Kurultayı’nın ve kurultayın yapıldığı alanın ruhuna uygun olmayan davranışlara karşı gerekli işlemleri yapmış, Erdoğan ise bakanları hakkındaki yolsuzluk iddialarının üstünü Meclis eliyle örtmüştür. Yolsuzluk ve soyguna kol kanat germiştir. Terör Örgütü liderine ‘sayın’ diye hitap eden, şehide ‘kelle’ diyen, Oslo’da teröristle masaya oturan, Habur’da çadır mahkemesi kuran CHP değil, Erdoğan’ın AK Partisi’dir.”

Etiketler :