Tesla'nın yeni rakipleri otomobil devleri!

Tesla'nın yeni rakipleri otomobil devleri!
Birkaç yıl içinde ülkelerin değişen enerji politikalarının da sonucuyla, otomobillerde elektrik kullanımına geçilecek. Bunun ilk tohumunu Amerikalı şirket Tesla hali hazırda zaten atmıştı.

Birkaç yıl içinde ülkelerin değişen enerji politikalarının da sonucuyla, otomobillerde elektrik kullanımına geçilecek. Bunun ilk tohumunu Amerikalı şirket Tesla hali hazırda zaten atmıştı.

Tesla Motors’un dünyadaki en önemli elektrikli otomobil üreticisi olduğunu hesaba katarsak diğer dünya devi otomobil üreticilerinin elektrikli araçların üretimine yönelmesi çokta şaşırtıcı bir olay değil. Zira, köklü otomobil markaları BMW, Mercedes, Honda, Volkswagen (VW) ve Audi, elektrikli otomobiller alanında Tesla Motors ile sıkı rekabete hazırlandığını duyurdu.

ABD'DE ELEKTRİKLİ ARAÇ KULLANIMI YÜZDE 47

Teknolojilerin hızla gelişmesi ve devletlerin sunduğu teşvikler dünya genelinde elektrikli otomobil satışlarının ivme kazanmasını sağlayarak elektrikli araç kullanımının artışını sağlıyor. Dünyadaki elektrikli araçların sayısına bakıldığında 2 milyonun üzerinde olduğu görülüyor. Yalnızca ABD odaklı bakıldığında ise kullanımların yüzde 47 ile neredeyse yarı yarıya arttığı gözlendi.

Avrupa’da başta Almanya ve İngiltere’nin elektrikli araç politikalarıyla olmak üzere rekor bir artışın devam ettiği bulundu. Bu yaz yüzde 50’nin üzerinde bir artış ile yaklaşık 28 bin elektrikli aracın satıldığı veriler arasında. Taleplerin yoğunlaştığı şirket elbette ki Elon Musk’a ait Tesla Motors’ta toplanmış durumda. Ancak bu durumun önüne geçmek isteyen dev otomobil şirketleri, kendi elektrikle araçlarını üretmek için kolları sıvadılar.

TESLA'YA YENİ RAKİPLER GELİYOR

Audi, Volkswagen, Mercedes, Honda, BMW gibi otomobil sektörünün devleri, Tesla’ya yakın zamanda rakip olacak elektrikle araçlar üretecekler. Bunu ise iki hafta önce düzenlenen, Frankfurt Motor Show’da otomobilseverler için tanıtılan araçlardan anlıyoruz.

Tesla’ya birkaç yıl içinde rakip olacağı düşünülen şirketlerin, otomobilleri; BMW iVISION ile 600 km menzil. BMW, 2025 yılına kadar tamamen elektrik ile çalışan 12 modeli piyasaya sürmeyi planlıyor. Bunun dışında Alman otomotiv markası Mercedes, hidrojen yakıtlı GLC modelini 2019 yılında pazara sunacak. Bu araç ise 197 beygir gücünde olacak. AUDI ise, tamamen elektrikle çalışacak şekilde tasarlanmış Aicon ile tek bir şarjla 700-800 km menzile ulaşabiliyor. Aicon ayrıca direksiyonsuz ve pedalsız tasarımıyla teknolojiseverlerin dikkat çekiyor.

Etiketler :