Terör örgütü YPG, Suriye'nin en zengin 2. petrol sahasını ele geçirdi

Terör örgütü YPG, Suriye'nin en zengin 2. petrol sahasını ele geçirdi
Bölücü Terör örgütü PKK'nın Suriye uznatısı YPG, Suriye'nin Deyr-i Zor ilinde yer alan ülkenin en zengin ikinci petrol sahası el-Tenek'i ele geçirdi.Terör örgütü PKK'nın Suriye kolu YPG, 9 Eylül'de ABD desteğiyle başlattığı...

Bölücü Terör örgütü PKK'nın Suriye uznatısı YPG, Suriye'nin Deyr-i Zor ilinde yer alan ülkenin en zengin ikinci petrol sahası el-Tenek'i ele geçirdi.

Terör örgütü PKK'nın Suriye kolu YPG, 9 Eylül'de ABD desteğiyle başlattığı Deyr-i Zor saldırılarında terör örgütü IŞİD'e karşı kentin kuzey ve doğu kırsalında ilerlemeye devam ediyor.

ÖNCELİK PETROL SAHASI İŞGALİNDE

Deyr-i Zor'daki güvenilir yerel kaynaklardan edinilen bilgiye göre, terör örgütü YPG Suriye'nin Irak sınırına hakim Deyr-i Zor kent merkezinin 35 kilometre doğusunda yer alan el-Tenek petrol sahasını işgal etti. Çatışmalardan sonra IŞİD militanları el-Tenek'in doğusuna çekildi.

EN ZENGİN PETROL SAHASINI DA ELE GEÇİRMİŞLERDİ

YPG, Deyrizor'da geçen ay ülkenin en zengin petrol sahası El-Ömer ile Cafra yataklarını ele geçirmişti. Ülkenin en büyük gaz tesisi Konoko da geçen eylül ayında terör örgütünün işgaline girmişti. YPG, Suriye topraklarının yaklaşık dörtte birini elinde tutuyor.

Suriye'nin en büyük petrol yatakları, Deyr-i Zor'u ikiye bölen Fırat Nehri’nin doğusunda yer alıyor.

Etiketler :