Tepkiler artınca... Ferhat Göçer: Emekli oldum; Sağlık Bakanlığı: Görevi sonlandırıldı

Tepkiler artınca... Ferhat Göçer: Emekli oldum; Sağlık Bakanlığı: Görevi sonlandırıldı
Danışman olarak atandığı haberlerin çıkmasıyla tepkilerin odağı olan şarkıcı doktor Ferhat Göçer hakkında Sağlık Bakanlığı bir açıklama yaparak, “Sağlığın Geliştirilmesi Genel Müdürlüğü”nde geçici olarak...

Danışman olarak atandığı haberlerin çıkmasıyla tepkilerin odağı olan şarkıcı doktor Ferhat Göçer hakkında Sağlık Bakanlığı bir açıklama yaparak, “Sağlığın Geliştirilmesi Genel Müdürlüğü”nde geçici olarak görevlendirildiğini daha sonra yapılan araştırmalar sonucu Göçer’in görevinin sonlandırıldığını bildirdi.

Ferhat Göçer'in Sağlık Bakanlığına danışman yapılması tepkilere neden olmuştu. Asıl mesleği hekimlik olan şarkıcı Ferhat Göçer'in danışma olarak atanması, "devlet memurlarının ek işten ticari kazanç sağlayamaz" kuralı nedeniyle vereceği konserler gündeme getirilmişti. Son olarak CHP'nin doktor kökenli Eskişehir Milletvekili Gaye Usluer de TBMM'de verdiği soru önergesinde bunu dile getirmişti.

Tartılmaların büyümesi üzerine Sağlık Bakanlığından açıklama gelerek, Ferhat Göçer'in görevine son verildiği duyuruldu. Bakanlıktan yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"06.09.2017 tarihinde sanatçı Ferhat Göçer’in Bakanlığımıza danışman olarak atandığına ilişkin basında haberler yer almış, 21.09.2017 tarihinde ise bu haber, Cumhuriyet Halk Partisi’ne mensup bir milletvekili tarafından soru önergesine konu edilmiştir. Söz konusu haberlerde gerçekle ilişkisi olmayan, kamuoyunu yanıltıcı unsurlar bulunmaktadır. Bu nedenle açıklama yaparak kamuoyunu aydınlatma gereği doğmuştur. Ferhat Göçer, 31.10.2016 tarihinde 2016/4. Dönem İlk Defa ve Yeniden Açıktan Atama kurası sonucu Şanlıurfa Akif İnan Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne atanmış, 07.11.2016 tarihinden itibaren ise Sağlığın Geliştirilmesi Genel Müdürlüğü emrinde geçici görevlendirilmiştir. Görevlendirildiği tarih itibarıyla, Göçer’in sanatçı yüzünden istifade edilerek sağlık okuryazarlığını geliştirecek bazı projelerde değerlendirilebileceği düşünülmüştür. Habere konu kişinin ne zaman yeniden açıktan atamasının ne zaman geçici görevlendirmesinin yapıldığı tarihler net olarak bellidir. Personel hareketinden de anlaşılacağı üzere yeni bir atama ya da danışman olarak görevlendirmesinin söz konusu olmadığı çok açıktır. Bu açık gerçeğe rağmen bu haberlerin yayınlanmasının maksatlı olabileceği değerlendirilmekle birlikte, Bakanlığımız hemen harekete geçmiş, yapılan araştırmanın sonucu olarak da Ferhat Göçer’in 07.11.2016 tarihinde Sağlığın Geliştirilmesi Genel Müdürlüğü’ne yapılan geçici görevlendirmesi sonlandırılmıştır.”

GÖÇER, O SÜRE ZARFINDA KONSER VERDİYSE...

Sağlık Bakanlığının bu açıklamasından, Ferhat Göçer'in bahsedilen tarihlerde "Devlet Memuru" statüsü aldığı ve buna göre de maaşa bağlandığı anlaşılıyor. Buna göre CHP'li Usluer'in soru önergesinde yer alan "Memurların ticari bir kazanç ve gelir elde edilebilecek ek iş yapmaları yasak değil midir?" sorusu hala cevap beklemektedir, zira bu süre zarfında Göçer, konser vermeye devam etti.

FERHAT GÖÇER: DOKTORLUKTAN EMEKLİ OLDUM

Öte yandan Ferhat Göçer, gelen tepkiler üzerine 25 yıldır yaptığı doktorluktan emekli olduğunu açıkladı.

Göçer, “Başta sayın vekilimiz olmak üzere, yetkililerimizin asıl meşgul olmaları gereken hayati meselelere odaklanmasını sağlamak amacı ile hekimlikteki çalışma hayatımı emeklilikle taçlandırmaya karar verdim” dedi.

Asıl mesleği doktorluk olan ve Sağlık Bakanlığında da danışman olarak görev yapan Ferhat Göçer, 25 yıldır icra ettiği doktorluktan emekli olduğunu duyurdu. Yazılı bir açıklama yapan Göçer, şu ifadeleri kullandı:

''İstanbul Tıp Fakültesi'nden mezuniyetimle başlayan 25 yıllık hekimlik hayatımda birbirinden onurlu görevler icra ettim. Emeklilik süremi doldurmuş olmama rağmen, hiçbir maddi beklentimin, ihtiyacımın, çıkarımın olmadığını kamuoyunun çok iyi bildiğinden eminim. Bu nedenle gerek sanatçı, gerek hekim kimliğimle faydalı olacağıma inandığım, canımdan çok sevdiğim ülkeme ve insanlarıma hizmet etmek üzere Sağlık Bakanlığı tarafından bana bahşedilmiş bu onurlu görev için büyük bir heyecan ve özveri ile çalıştım. Son dönemde yapılan acımasız, vicdansız, anlamsız, popülist kalitesiz bir siyasi ve medya algı operasyonu ile linç edilmeye çalışıldığıma şahit oluyoruz. Bu sebeple ne Sağlık Bakanlığımızın, ne de onurumla 25 yıl icra ettiğim genel cerrahi hekimliğimin bu tarz çirkin tartışmalarla saygınlığını incitecek kötü niyetin emeline ulaşmasına müsaade etmeyeceğim. Ülkemizin içinden geçtiği bu sıkıntılı dönemde, başta meclise benim için soru önergesi vermiş olan sayın vekilimiz olmak üzere, yetkililerimizin asıl meşgul olmaları gereken hayati meselelere odaklanmasını sağlamak amacı ile hekimlikteki çalışma hayatımı emeklilikle taçlandırmaya karar verdim. Bundan sonraki süreçte sanatçı kimliğimle ülkemiz insanlarının hoşgörülü birliği beraberliği, kardeşliği adına güzel şeyler yapmaya devam edeceğim.”

Etiketler :