Telafer havadan bombalandı: Kara harekatına Amerikan askerleri neden katılıyor?

Telafer havadan bombalandı: Kara harekatına Amerikan askerleri neden katılıyor?
Irak, IŞİD'in kontrolü altındaki Musul'a bağlı olan ve Türkmen şehri Telafer'i havadan bombaladı, yakında kara harekatının başlayacağı duyuruldu. Ancak bu operasyona Amerikan askerlerinin katılacak olması dikkat çekiyor!Irak...

Irak, IŞİD'in kontrolü altındaki Musul'a bağlı olan ve Türkmen şehri Telafer'i havadan bombaladı, yakında kara harekatının başlayacağı duyuruldu. Ancak bu operasyona Amerikan askerlerinin katılacak olması dikkat çekiyor!

Irak Savunma Bakanlığından yapılan açıklamada, Telafer'e yapılacak kara operasyonun operasyona ABD askerlerinin de katılacağı ifade ediliyor. Yerel basının Irak Savunma Bakanlığı Sözcüsü'ne dayandırdığı haberine göre, Musul'un batısında, IŞİD'in kontrolündeki Türkmen kenti Telafer'e hava bombardımanı düzenlendi.

Sözcü Muhammed El Hodari hava bombardımanının ardından kara operasyonu ile kenti almaya çalışacaklarını söyledi.

Ayrıca yakın zamanda başlayacağı belirtilen operasyona ABD askerlerinin de katılacağı ifade ediliyor. Bu açıklama ise Irak Türkmen Cephesi yöneticisi'nden geldi. Irak ordusundan edinilen bilgiye göre, Telafer'in doğusundaki Kahrez askeri üssü'nde ABDli askeri danışmanlar ve destek topçu birlikleri bulunuyor.

Uluslararası basına konuşan Irak Türkmen Cephesi yöneticisi Aydın Maruf: "ABD askerleri operasyona Irak ordusuyla beraber katılacak. ABD'nin operasyonda bulunması belki Haşdi Şabi'nin katılımının daha az, PKK'nın ise daha çok olmasına neden olabilir. Bölgede tek bir askeri güç yok." dedi.

IŞİD, Musul kent merkezinin 63 kilometre batısında yer alan, Telafer'i 16 haziran 2014'te ele geçirmişti.

ABD, TELAFER'DE KATLİAM YAPMIŞTI!

Amerikan ordusun 2003 yılında Irak'ı işgal ettiğinde belli bölgelerde katliama girişmişti. Bu katliamlarda öne çıkan iki şehir vardı. Biri Felluce, diğeri ise Türkmen kenti Tel'afer'di.

Tamamı Türkmenlerden oluşan şehrinde, Amerikan askerleri 2004 yılı Eylül ayının ilk haftasında adeta Türkmenlere vahşeti yaşatmıştı. Bu vahşetin üzerinden uzun yıllar geçmesine rağmen, şehir eski haline dönememişti. Acılar, yaralar, ölümler, yıkımlar insanların yüzlerine adeta kazınmış gibiydi.

Bu katliam sırasında Peşmergeler de ABD askerlerine rehberlik ediyordu.

Bu vahşetin üzerinden 10 yıl geçmişti ki, bu sefer IŞİD terör örgütü kenti ele geçirdi. Şii ağırlıklı kentte, IŞİD benzeri bir katliama kalktı; şehir iyice harabeye döndü ve nüfus kalmadı. Çoğu Türkmen, Türkiye girişe izin vermediği için Irak'ın iç taraflarına ve güneye doğru göç etti. şehir adeta Türkmensizleştirildi.

Suriye'de oluşturulan Kürt bölgeleriyle Irak'taki Kürt bölgesinin tam ortasında yer alan Telafer dolaylarına bölücü terör örgütü PKK'nın militanlarının varlığı uzun zamandır  bir çok kez yazılıp çizildi.

İşte tam da bu sırada, diğer çatışma bölgelerine karışmayan ABD'nin Telafer kara operasyonuna katılacak olması, aslında neyin amaçlandığını da açık şekilde gösteriyor...

Etiketler :