Tekin Bingöl'den 'Adalet Kurultayı' açıklaması

Tekin Bingöl'den 'Adalet Kurultayı' açıklaması
CHP Genel Başkan Yardımcısı Tekin Bingöl adalet kurultayı hakkında açıklamalarda bulundu. CHP, hedef olarak belirlediği 2019 seçimlerine kadar "adalet" temasının işlendiği halk tabanlı etkinliklere ağırlık verecek.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Tekin Bingöl 'Adalet Kurultayı' ile ilgili açıklamalarda bulundu.

Konuya ilişkin açıklama yapan CHP Genel Başkan Yardımcısı Tekin Bingöl, Türkiye'de ciddi adaletsizliklerin yaşandığını, bundan toplumun her kesiminin etkilendiğini söyledi.

Vatandaşların yaşanan adaletsizlikler karşısında çaresiz kaldığını, hak arama duygusundan uzaklaştığını kaydeden Bingöl, Genel Başkan Kılıçdaroğlu'nun İstanbul'a yaptığı "adalet yürüyüşünün" vatandaşlarda bir umut yarattığını ifade etti.

Bu umudu sürdürmek adına şimdi de bir "Adalet Kurultayı" düzenleme kararı verdiklerine değinen Bingöl, şöyle devam etti:

"5 gün sürecek kurultayda, adaletsizliğe uğradığını düşünen vatandaşlarımıza söz hakkı verilecek. Vergide, sağlıkta, gelirde, eğitimde, kısacası hayatın her alanında yaşanan adaletsizlikler masaya yatırılacak. Konunun uzmanları, akademisyenler de adaletsizlikleri enine boyuna değerlendirecek. Adalet temalı etkinlikler, bu kurultayın ardından yapacağımız değerlendirme sonrasında devam edecek. Bir sonraki adımı planlayacağız."Bingöl, Türkiye'deki sorunların temelinde, yaşanan adaletsizliklerin yattığını savunarak, "Sorunların çıkış noktası adaletsizlik ve adalet duygusunun yitirilmiş olması. O nedenle CHP'nin bu yürüyüşleri bu kadar kalabalık oldu. Bu işin temelinde adaletsizlik var." diye konuştu.

Etiketler :