TBMM Başkanlığı, yeni meclis binasını yalanladı

TBMM Başkanlığı, yeni meclis binasını yalanladı
TBMM Başkanlığından yapılan açıklamada, yeni meclis binasıyla ilgili çıkan haberlerin doğruyu yansıtmadığı bildirildi.

Medya organlarında çıkan "Yeni Meclis Binası" haberleri üzerine Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanlığından yazılı basın açıklaması yapıldı. Böyle bir konunun gündeme gelmediğini savunulan açıklamada, konunun arsa fiyatlarını artırmak için speküle edildiği belirtildi.

TBMM Başkanlığından yapılan açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

Bazı basın ve yayın organlarında “Yeni Meclis İçin Kampüs Aranıyor” şeklinde çıkan haberler üzerine açıklama yapma gereği duyulmuştur.

Haberlerde iddia edildiği gibi TBMM Külliyesinin başka bir yere taşınmasının tartışılması ve Meclis bürokratlarının Ankara’da arsa araması kesinlikle söz konusu değildir.

Böyle bir konu, Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanlık Divanında gündeme gelmemiş ve görüşülmemişken, yanlış ve eksik bilgilerle kamuoyu vicdanını yaralamaya çalışmak ve hayali olarak belirli yerler göstererek yeni meclis için yer aranıyor şeklinde haberler yapmak; arsa fiyatlarının artması için spekülasyon yapma amacından başka bir şey taşımamaktadır.

Gazi Meclisimizin, Sayın Meclis Başkanımızın ve Meclis Bürokratlarının saygınlığının bu şekildeki dayanaksız, tutarsız ve spekülatif haberlerle zedelenmeye çalışılması haber ahlakıyla bağdaşmayan bir durumdur.

Kamuoyuna saygıyla duyurulur.

TBMM

Basın, Yayın ve Halkla İlişkiler Başkanlığı

Etiketler :