Tarsus T Tipi Kadın Cezaevi'nde süresiz dönüşümsüz açlık grevi

Tarsus T Tipi Kadın Cezaevi'nde süresiz dönüşümsüz açlık grevi
Mersin Tarsus T Tipi Kadın Cezaevi'nde tutulan 12 kadın, yasal haklarının uygulanması talebiyle süresiz dönüşümsüz açlık grevi eylemine başladı

Mersin Tarsus T Tipi Kadın Cezaevi'nde tutulan 12 kadın, yasal haklarının uygulanması talebiyle süresiz dönüşümsüz açlık grevi eylemine başladı. Avukat Tugay Bek, cezaevindeki durumun "kaygı verici" olduğunu belirterek, tutukluların taleplerinin kabul edilmesini istedi.

İşkence ve hak ihlalleri ile gündemden düşmeyen Tarsus T Tipi Kadın Kapalı Cezaevi'nde bulunan tutuklular, koşullarının düzeltilmesi talebiyle 5 günlük uyarı amaçlı açlık grevi eyleminde bulunmuştu. Eylem sonrası da koşulların düzeltilmemesi üzerine bu kez 12 kadın tutuklu, bugün süresiz dönüşümsüz açlık grevi eylemine başladı. Cezaevinde tutulan kadın tutuklularla görüşen Adana Barosu Cezaevi İzleme Komisyonu Başkanı Avukat Tugay Bek, uyarı eyleminin ardından da koşulların düzeltilmemesi nedeniyle 12 tutuklunun süresiz dönüşümsüz açlık grevine başladığını vurguladı.

TUTUKLULARIN TALEPLERİ 

Bek, kadın tutuklularının taleplerini şöyle sıraladı: "Yasal haklarının tanınması, cezaevi mevzuatının uygulanması, cezaevine girişte darp ve işkence uygulayan memurlar hakkında işlem yapılıp cezalandırılması, verilen dilekçe ve mektupların iletilmesi, cezaevi girişinde çıplak arama dayatmasına son verilmesi, tutukluların revir ve hastane taleplerinin yerine getirilmesi, 'tek tip elbise' uygulamasına geçilmemesi."

'DURUM KAYGI VERİCİ'

Cezaevindeki durumun kaygı verici olduğunu ve bir an önce hak ihlallerinin sona erdirilmesini isteyen Bek, "Tutuklular yasal haklarının uygulanmasını talep ediyorlar. Onur kırıcı uygulamaların son bulmasını, kendilerinin muhatap alınmasını, can güvenliklerinin ve sağlık haklarının sağlanmasını istiyorlar" diye konuştu.

Etiketler :