Tarihi zirve sonrası açıklama

Tarihi zirve sonrası açıklama
ABD Başkanı Donald Trump ile Kuzey Kore lideri Kim Jong-un, Singapur'da bir araya geldi. Tarihi zirve sonrası Trump'tan önemli açıklamalar yapıldı.

ABD Başkanı Trump ile Kuzey Kore lideri Kim Jong-un’un tarihi görüşmesi yaklaşık 40 dakika sürdü. Görüşmenin ardından Trump’tan çarpıcı açıklamalar geldi.

Basın mensuplarına konuşan ABD Başkanı, umut dolu mesajlar vererek “Büyük aşama kaydettik. (görüşme) olumlu geçti” ifadelerini kullandı.

Trump öte yandan, “Her şey çok iyi geçti şimdi de imzaya gidiyoruz” diyerek basın mensuplarını merakta bıraktı. ABD Başkanı, imzalanacak anlaşmanın içeriği hakkında ise herhangi bir detay vermedi.

“KAPSAMLI ANLAŞMAYA İMZA ATILDI”

ABD Başkanı Donald Trump ile Kuzey Kore lideri Kim Jong-un, iki ülke arasında kapsamlı bir anlaşmaya imza attı.

“SÜREÇ ÇOK HIZLI İŞLEYECEK”

Basın toplantısında gazetecilerden gelen “Kim Jong-un bölgeyi nükleer silahlardan arındırmayı kabul etti mi?” sorusu üzerine Trump, “Nükleer silahlardan arındırma süreci çok, çok hızlı işleyecek. Süreci çok hızlı, kesinlikle çok çok hızlı bir şekilde başlatıyoruz” diye konuştu.

Trump, Kuzey Kore liderini Beyaz Saray’a davet edeceğini de belirtti.

KİM: GEÇMİŞİ GERİDE BIRAKIYORUZ

Gizemli anlaşmanın imzalanmasının ardından açıklamalarda bulunan Kuzey Kore lideri Kim ise, “Tarihi bir görüşme gerçekleştirdik ve geçmişi geride bırakmaya karar verdik. Dünya büyük bir değişime tanıklık edecek” ifadelerini kullandı.

Etiketler :