Tansu Çiller'in Anıtkabir Özel defterine yazdıkları yıllar sonra yine sosyal medyanın diline düştü!

Tansu Çiller'in Anıtkabir Özel defterine yazdıkları yıllar sonra yine sosyal medyanın diline düştü!
Tansu Çiller'in son günlerde tekrar siyaset sahnesinde görünmesiyle  eski defterlerde karıştırılmaya başladı. Çiller'in Başbakanlık dönemiyle ilgili sosyal medyada bir çok farklı paylaşımlar olurken, bunlar arasında en...

Tansu Çiller'in son günlerde tekrar siyaset sahnesinde görünmesiyle  eski defterlerde karıştırılmaya başladı. Çiller'in Başbakanlık dönemiyle ilgili sosyal medyada bir çok farklı paylaşımlar olurken, bunlar arasında en popüler olanı Anıtkabir Özel Defterine yazdıkları oldu.

Tiyatrocu Ali Poyrazoğlu 2005 yılındaki oyununda, 23 ciltlik Anıtkabir özel defterinden seçtiği bazı bölümleri seyircileriyle paylaşmıştı ve şunları söylemişti: "Bu ülkede başbakanlık yapmış Tansu Çiller, 5 kez çıkmış Atatürk'ün huzuruna... 5 kez yazı yazmış deftere. 4'ü hiç okunmuyor, beşincisini de şimdi ben okuyacağım sizlere"

Poyrazoğlu ardından Tansu Çiller'in okunur durumdaki tek Anıtkabir Özel Defterinde yazısını izleyicilerle paylaşmıştı, şöyle yazıyordu:

"Yüce önder. Ulu ve büyük Atam! Doğru Yol Partisi'nin 14'üncü yılını idrak ediyoruz. (Sonra 14'ün üzerini karalamış, 15 yapmış) Laik Türkiye Cumhuriyeti'nin ve demokrasinin bekçileri olarak 16'ncı yılımızda huzurundayız... Davamız yarım asırlık yani 65 yıllık bir davadır.Milliyetçilik ve çağdaşlık yolunda yarım asırdır yani tam 40 yıldır yürüyoruz. Bu ülkenin çimentosu olmanın sevinci içindeyiz. Biz bu ülkenin çimentosuyuz. Bizimle tuğlaları yapıştıracaklar, duvar örecekler, bina yapacaklar, içimize girecekler. İlkelerinin ışığı altında partimizin 17'nci yılını kutluyor, saygılar sunuyorum. Görüşmek üzere..."

İŞTE PAYLAŞILAN O FOTOĞRAF

Etiketler :