Taksim'de yılbaşı kutlaması olacak mı? Resmi açıklama geldi!

Taksim'de yılbaşı kutlaması olacak mı? Resmi açıklama geldi!
Beyoğlu Emniyeti'nden yılbaşı açıklaması geldi.

İstanbul Taksim Meydanı'nda yılbaşı kutlamalarına izin verilip verilmeyeceğine ilişkin tartışmalar son buldu. Beyoğlu İlçe Emniyet Müdürlüğü, kutlamalara izin verilmeyeceğini açıkladı. Yılbaşında meydandaki toplanmalara izin çıkmadı.

ÜST SEVİYEDE TEDBİRLER

Beyoğlu Emniyet Müdürlüğü'nce, Taksim'deki bir otelde düzenlenen "Huzur Toplantısı"nda, ilçenin güvenliğinin sağlanması için alınan önlemler ele alındı, vatandaşlar güvenlik konusunda bilgilendirildi.

Kılıç, yeni yılın yaklaşmasıyla tedbirlerinin iki katına çıkarıldığını, bu yıl diğer yıllara oranla daha üst seviyede tedbirler alındığını belirterek, şunları kaydetti:

"Yılbaşı tedbirleri üst seviyede olacak. Geçtiğimiz yıl Reina saldırganının önce Taksim’de görüntü çekip daha sonra tedbirleri görünce başka yere yönlenmesi nedeniyle tedbirleri iki katına çıkaracağız."

TOPLANMALARA İZİN YOK

'2018 yılbaşı Taksim'de kutlanacak mı' sorusunun yanıtı Beyoğlu Emniyet Müdürü İsmail Kılıç'tan geldi. Kılıç, Beyoğlu'ndan yılbaşı tedbirlerinin üst seviyede olacağını ifade ederek, "Halkın huzurlu bir yılbaşı geçirmesi için kutlama yapılmayacak. Toplanmalara izin verilmeyecek. İstiklal Caddesi ile Taksim Meydanı'na girişlerde Karaköy, Cihangir ve Talimhane ile Tarlabaşı'ndan girişlerde önlemler alınacak. Toplanmalara izin çıkmayacak" dedi.