Suzan Avcı hastaneye kaldırıldı! Suzan Avcı kimdir?

Suzan Avcı hastaneye kaldırıldı! Suzan Avcı kimdir?
Yeşilçam'ın usta oyuncusu Suzan Avcı hastaneye kaldırıldı. Annesinin ağır bir enfeksiyon geçirdiğini kızı Binnaz Avcı sosyal medya hesabından duyurdu.

Suzan Avcı'nın kızı Binnaz Avcı, sosyal medya hesabından annesi Suzan Avcı'yı ağır bir enfeksiyon sonucu hastaneye yatırdığını açıkladı. Binnaz Avcı, yaptığı son paylaşımda annesi Suzan Avcı'nın sağlık durumu hakkında bilgi verdi.

SUZAN AVCI'NIN KIZI HABER VERDİ

'Ağır bir enfeksiyon sonucu annemi hastaneye yatırdım. Dualarınızı eksik etmeyin. Hamdolsun kötüye gitmiyoruz, ama hastanedeyiz yarınki testlerimiz önemli dualarınızı bekliyoruz.'

SUZAN AVCI KİMDİR?

Gerçek ismi Suzan Bizavcı olan Suzan Avcı, 25 Eylül 1937 tarihinde Bursa'da doğmuştur. Annesi Behiye Hanım Kırım Tatarı, babası Yusuf bey ise Kazan Tatarı olup Bursa'ya göç etmişlerdir. Suzan Avcı daha 6 yaşındayken 1943 yılında babası Yusuf bey sirozdan ölünce 24 yaşındaki annesi ve üç kızkardeşiyle birlikte yalnız kalırlar.Bursa'da ilkokulu bitirdikten sonra İstanbul'a Samatya'ya taşındılar ve annesinin çalıştığı tekstil fabrikasında o da çalışmaya başladı.

SUZAN AVCI 13 YAŞINDA YARIŞMAYA KATILDI

1950 senesinde 13 yaşındayken Yıldız Dergisi'nin düzenlediği bir yarışmaya katılarak kazanır. Yarışmanın ödülü Metin Erksan'ın bir filminde oynamaktır. Yarışmayı kazandığı halde annesi filmde oynamasına izin vermez.

15 yaşına gelince o sıralarda nişanlı olan Alp Akşiray ile tanışır. Alp nişanı bozar ve Suzan Avcı 6 ay sonra yaşını mahkeme kararı ile 18 yaptırırlar sonra da bir yılbaşı günü evlenirler ve İzmire yerleşirler. Alpin ailesi Suzanı yuva yıkan kadın olduğu için hiç sevmez. Ta ki torunları Mete doğana kad olmuş ama aklı hala İstanbulda ve sinemada kalmıştır. Yıldız Mecmuasının bir sinema güzeli yarışması düzenlediğini görür. Oğlunu kucakladığı gibi iki valizle birlikte İstanbula annesinin yanına döner. Yıldız Mecmuasındaki Sinema güzeli yarışmasına başvurur ve Leyla Sayar birinci Pervin Par ikinci Suzan avcı ise üçüncü olmuştur. Ama beklediği sinema teklifi bir türlü gelmedi. Sonunda o da soluğu Muammer Karaca Tiyatrosu'nda aldı. Yazın turneye gitmesi gerektiğinde ise oğlunu bırakamayacağı için Toto Karaca'nın tiyatrosuna geçti. Bu arada ufak ufak sinemaya da başlamıştır. Toto Karacanın tiyatrosunda metres rolünü oynadığı bir sırada siyah olan saçlarını sarı yaparlar, Suzan Avcı efsanesi başlamıştır artık. Sinema teklifleri arka arkaya gelir.

1956 yılında başladığı sinema kariyerinde özellikle Yeşilçam filmlerinde kötü karakteri canlandırdı. Filmlerinde iyi kadınlar kadar önemli rollere sahip olan Avcı Vamp kadın imajıyla bütünleşti. 1962 yılında Şehvet Uçurumları filmiyle büyük etki yaratır. 1966 yılında Turist Ömer filminde oynar. Bu filmin senaristi Erdoğan Tünaş ile 1970'de evlenir. Kızı Binnaz Avcı bu evlilikten doğdu.

Sinema sanatçılarının 3-5 şarkı ezberleyip sahneye çıktığı dönemdir o yıllar. Suzan Avcı da 10 şarkı ezberler ve Lunapark Gazinosunda sahneye çıkar. 60'lı, 70'li yıllarda plak yapan sinemacılar kervanına Suzan Avcı da da katıldı ve bir 45'lik plak da o doldurdu. 1964 yılında doldurduğu plakta; Bana Derler Çapkın Suzan / Tabya Başında Kızlar Yanyana şarkıları vardı.

Aynı yıllar Elia Kazan Türkiyeye gelmiş ve Suzan Avcı'nın esmer bir fotoğrafını görmüştür. Hemen görüşmek ister. O zamanın tek büyük oteli Hiltonda buluşurlar. Elia Kazan onu Hollywooda götürmeyi teklif eder. Ama şartları vardır; Amerikan İngilizcesi öğrenecek ve beş yıl tiyatrosunda çalışacaktır. Suzan Avcı'nın ilk sorusu 'Kaç para vereceksiniz' olur. Elia Kazan yanındakilerle birlikte kahkahayı basar. 'Dünyanın neresine gitsem herkes bu teklif için bayılır. Sen bir de üstüne para mı istiyorsun' der. Suzan Avcı da kendinden emin Evet cevabını verir. Elia Kazan 'Tamam yarın bir daha görüşelim' deyip masadan kalkar. Suzan Avcı ise 'Bana ne adamdan Elia Kazan Mazan kimse kim. Benim para kazanmam lazım' der ve ikinci görüşmeye gitmez.

60'lı yıllarda Yapımcı Hüseyin Cendere ile evlendi ve birlikte "Cen-Av" Film yapım şirketi kurdular.

Evlilikleri :

1.evliliği:1952 yılında 16 yaşında iken Alp Akşiray ile evlendi. 1959 yılında boşandı. Mete (d.1955) adında bir oğlu oldu.

2.evliliği: 60'lı yıllarda Yapımcı Hüseyin Cendere ile evlendi.

3.evliliği: 1970 yılında senarist Erdoğan Tünaş ile evlendi. Kızı Binnaz Avcı (d.1971) bu evlilikten doğdu.

Filmlerinden Bazıları :

2007 – Beyaz Melek

1990 – Bir Yalnız Melek

1989 – Yılın Kadını

1987 – Mesela Muzaffer

1984 – Dağınık Yatak

1981 – Kırık Bir Aşk Hikayesi

1974 – Şiribim Şiribom

1973 – Bir Demet Menekşe

1972 – Çile

1971 – Feride

1970 – Aştan da Üstün

1969 – Tarkan

1967 – Harun Reşid'in Gözdesi

1966 – Ölüm Tarlası

1965 – Bitmeyen Korku

1962 – Şehvet Uçurumları

Etiketler :