Suudiler Kaşıkçı için dublör kullandıklarını itiraf etti

Suudiler Kaşıkçı için dublör kullandıklarını itiraf etti
Kaşıkçı olayıyla ilgili sıcak bir gelişme yaşandı. Associated Press'e konuşan iki Suudi yetkili Kaşıkçı için dublör kullandıklarını itiraf etti

Kaşıkçı olayıyla ilgili sıcak bir gelişme yaşandı. Associated Press'e konuşan iki Suudi yetkili Kaşıkçı için dublör kullandıklarını itiraf etti. İsmini açıklamayan yetkililer, "Planımız Kaşıkçı'yı elçilikten güvenli bir eve götürüp sorgulamaktı" dedi.

Associated Press haber ajansına konuşan Suudi yetkililer Kaşıkçı’nın dublörü hakkında açıklamalarda bulundu. İsmini açıklamayan yetkililer, 59 yaşındaki gazetecinin kıyafetlerini giyen kişinin sadece bu sebeple Türkiye’ye geldiğini aktardı.

Fakat iki yetkili Kaşıkçı’nın ölümünün kaza olduğunu söylediğini dile getirdi. İki yetkili, “Emir Kral Selman’ın veliahtından doğrudan geldi. Amaç Kaşıkçı’nın krallığa getirilmesiydi ve böylelikle ülkenin geleceği için ulusal diyalog yaratılacaktı. Kaşıkçı’nın başkonsolosluktan alıp güvenli evde sorgulanması planlanmıştı. Dublör kullanmak istendi çünkü Kaşıkçı’nın binadan kendi isteğiyle ayrıldığını göstermek istedik” dedi.

Ajansa konuşan iki yetkili, “Kaşıkçı operasyonu şiddetle sonlandı. Kaşıkçı’nın eski arkadaşının da dahil olduğu bir ekip krallığa dönmesini önerdi. Kaşıkçı bunu istemeyince kaçırılıp kaçırılmayacağını söyledi. Güvenli bir eve götürüleceği söylendiğinde yardım için bağırmaya başladı ve bu sırada ekipten kimliği belirlenemeyen bir kişi onu boğdu. Böylelikle Kaşıkçı’yı susturmak için yapılan operasyon onu öldürerek sona erdi” dedi.

Yetkililer, 15 kişilik infaz timinden 9’unun binada olduğunu ve bir Türk “işbirlikçi” ile cesedi çıkarmak için plan yaptıklarını söyledi. Yetkililerden biri cesedin bir materyale sarılıp bu Türk ile taşındığını söyledi.

Etiketler :