Suudi Arabistan kadınların araba kullanmasına izin verdi!

Suudi Arabistan kadınların araba kullanmasına izin verdi!
Suudi Arabistan kralı Salman, kadınların araba kullanmasına izin verdiğini açıkladı

Resmi kaynaklara göre Suudi Arabistan kralı Salman, kadınların araba kullanmasına izin verdiğini duyurdu, böylece kadınların ehliyet alamadığı tek ülke olan Suudi Arabistan'da da kadınların yasal olarak sürücü olmalarına fırsat tanınmış oldu.

Bilindiği üzere Arap ülkeleri sadece insan hakları konusunda sınıfta kalmış değil, aynı zamanda kadın hakları konusunda da çok geride. Bunun nedeni kadınların toplumun yarısını oluşturuyor olmasına rağmen iş gücü içerisindeki yeri yüzde 5 civarında. Bu ise din ve kültürel nedenlere bağlanıyor.

Araba yasağı ise çağ dışı bir zihniyet odağında oluşmuştur. Böyle bir yasağın gelmesine sebep ise "Batılı açık yaşam tarzına" ve geleneksel değerlerin erozyonuna yol açabileceği inancı gösteriliyordu. Bu kararın ardından yasak olan kadınların araba kullanması, kısıtlı olarak değiştirilmişti. Şimdi ise bu yasağın tamamen kalktığı söyleniyor.

‘DOĞRU YÖNDE ATILAN BÜYÜK BİR ADIM’

Suudi Arabistan’da kadınlara otomobil kullanmanın önünü açan karara ilk yorum ABD’den geldi. Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Heather Nauert, gelişmeyi “O ülke için doğru yönde atılan büyük bir adım” yorumunu yaptı

Etiketler :