Sütlüce'de korku dolu anlar

Sütlüce'de korku dolu anlar
Beyoğlu Sütlüce'de temel açma çalışmaları sırasında bir binanın altındaki toprak boşaldı. Çökme tehlikesi geçiren bina acilen tahliye edildi. Olay yerine çok sayıda ekip gönderildi.

Beyoğlu, İmrahor Caddesi üzerinde bulunan bir temel açma çalışması sırasında toprak kayması yaşandı. Toprak kayması nedeniyle 4 katlı binada çökme tehlikesi yaşanıyor. Sütlüce'deki bina tahliye edilirken polis çevrede geniş güvenlik önlemi aldı.

Cadde de iki taraflı olarak yaya ve araç trafiğine kapatıldı. Toprak kaymasının devam ettiği gözlenirken, çevredekilerin korkulu bekleyişi devam ediyor.

'BİNA RUHSATSIZ'

Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan da olay yerine gelerek yetkililerden bilgi aldı. Yetkilerden bilgi aldıktan sonra bir açıklama yapan Demircan “1994 yılında yapılmış ruhsatı, iskanı olmayan bir bina. Çökme alanının çevresindeki binalarda bulunanlar tahliye edildi. Binaların elektrik, doğalgaz ve suları kesildi. Çökme tehlikesi bulunan bina için yapılacak bir şey yok. Tek amacımız şuanda bir can kaybının yaşanmaması” dedi.

BİNANIN SAHİBİ KONUŞTU

Binanın sahibi Emin Ertürk, “Otel inşaatı yapılıyordu. Çalışmalar sırasında binada çatlaklar oldu. Uyardık ancak devam ettiler” dedi. Binanın tamamen tahliye ettiklerine sevinen Ertürk, “Mal önemli değil, herkesin tahliye edilmesine mutluyuz” diye konuştu.

DHA

Etiketler :