Suriyeli aktivist anne ile gazeteci kızını öldüren kişi tutuklandı

Suriyeli aktivist anne ile gazeteci kızını öldüren kişi tutuklandı
Suriyeli aktivist Orouba Barakat ile gazeteci kızı Halla Barakat'ı öldürdüğü iddiasıyla gözaltına alınan şüpheli A.B, çıkarıldığı nöbetçi hakimlikçe tutuklandı.İstanbul Asayiş Şube Müdürlüğü Cinayet Büro Amirliği...

Suriyeli aktivist Orouba Barakat ile gazeteci kızı Halla Barakat'ı öldürdüğü iddiasıyla gözaltına alınan şüpheli A.B, çıkarıldığı nöbetçi hakimlikçe tutuklandı.

İstanbul Asayiş Şube Müdürlüğü Cinayet Büro Amirliği ekiplerince Bursa'da yakalanan ve işlemlerinin ardından Anaolu Adalet Sarayı'na sevk edilen Orouba Barakat'ın amcasının torunu şüpheli A.B'nin, savcılık sorgusu tamamlandı.

Tercüman eşliğinde savunma yapan Barakat, nöbetçi hakimlikteki sorgusunda cinayetleri işlediğini itiraf ederek, "Orouba ve Halla Barakat'ı ben öldürdüm. Kabul ediyorum. İkisi de benim akrabam olur. Orouba benim babamın amcasının kızıdır. Ben Suriye'de iken babam ve ağabeyim savaşta öldüler, ben de Esad ordusuna katılmak için bana yapılan baskıdan kurtulmak için kaçmaya karar verdim. O sırada akrabam olan Orouba Türkiye'ye gelmem halinde yanına gelebileceğime dair bana haber gönderdi" dedi.

Soruşturmayı yürüten Cumhuriyet Savcısı Tuncay Karcıoğlu tarafından ifadesi alınan şüpheli A.B, "kasten adam öldürme" suçundan tutuklanması talebiyle sevk edildiği nöbetçi hakimlik tarafından tutuklandı.

Etiketler :