Suriye ordusu Der ez-Zor'u IŞİD'ten tamamen geri aldı

Suriye ordusu Der ez-Zor'u IŞİD'ten tamamen geri aldı
Suriye ordusu, ülkenin doğusundaki en büyük kent olan Der ez-Zor'u IŞİD'den tamamen geri aldı. Haberi, Suriye Devlet Televizyonu duyurdu.Uluslararası basına konuşan bir ordu sözcüsü, "Silahlı kuvvetler ve müttefikleri, Der ez-Zor'u...

Suriye ordusu, ülkenin doğusundaki en büyük kent olan Der ez-Zor'u IŞİD'den tamamen geri aldı. Haberi, Suriye Devlet Televizyonu duyurdu.

Uluslararası basına konuşan bir ordu sözcüsü, "Silahlı kuvvetler ve müttefikleri, Der ez-Zor'u IŞİD terör örgütünün pençelerinden tamamen kurtarmıştır" dedi.

Rusya'nın hava desteğiyle birlikte haftalardır Der ez-Zor'a ilerleyen Suriye ordusu, IŞİD'in burada yıllardır süren kuşatmasını eylül başında kırmıştı. Kuşatma kırılana kadar ordu güçleri ve on binlerce sivil, 2 yıldan uzun bir süredir kentte IŞİD kuşatması altında yaşıyordu.

Suriye'nin doğusundaki en önemli şehir: Der ez-Zor

Fırat Nehri'nin batısında yer alan Der ez-Zor, Suriye'nin doğusundaki en büyük ve en önemli şehir. Zira burası Suriye'deki petrol üretiminin merkezi sayılıyor.

IŞİD nüfusu 200 binden fazla olan Der ez-Zoru haftalar süren çatışmalardan sonra 2014 yılında ele geçirmişti. Ülkedeki son kalesi konumunda olan Deyrezzor'un kaybı IŞİD için büyük bir darbe olarak görülüyor.

Suriye ordusunun müttefiki Hizbullah'ın medya birimi, Der ez-Zor'a yönelik harekatta son günlerde Hamidiye, Şeyh Yasin, Ardi ve Reşidiye mahallelerinin ele geçirildiğini bildiriyor. Uzmanların IŞİD'in bırakmış olabileceği bombalı tuzakları etkisiz hale getirmek üzere sokakları ve binaları kontrol ettikleri de belirtiliyor.

Etiketler :