Suriye Devlet Başkanı Beşşar Esad: Suriye'de son teröristi de ortadan kaldırana kadar savaşacağız

Suriye Devlet Başkanı Beşşar Esad: Suriye'de son teröristi de ortadan kaldırana kadar savaşacağız
Suriye Devlet Başkanı Beşşar Esad, batının kendisini devirme planlarının yarım kaldığını ancak ülkesinde savaşın hala sürdüğünü açıkladı. Beşşar Esad "Suriye'de son teröristi de ortadan kaldırana kadar savaşacağız" dedi.

Reuters haber ajansının haberine göre Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad uzun zaman aradan sonra açıklama yaptı.

'Batının gizli planları engellendi' diyen Esad, ülkesindeki savaşın henüz kazanılmadığını, çatışmaların hala sürdüğünü' söyledi.

"Batının gizli planları engellendi."

Bir televizyon kanalına konuşan Beşşar Esad, "Batının gizli planları engellendi. Ancak topraklarımızdaki savaş bitmedi. Çatışmalar sürüyor" ifadesini kullandı.

Batısının kendisini devirme planlarının engellendiğini söyleyen Esad, ordumuz mağlup değil, ancak çatışma devam ediyor" ifadesini kullandı.

"Suriye'de son teröristi de ortadan kaldırana kadar savaşacağız."

Suriye Devlet Başkanı: "Altı buçuk yıldır devam eden iç savaşta her yerde zaferin işaretleri var. Ancak savaş sürüyor. Nereye gidiyoruz? Zafer hakkında konuşmaksonra mümkün olacaktır. İkisi farklı durumlar" dedi.

"Türk tarafına güvenmiyoruz" diyen Beşşar Esad "Suriye'de son teroristi de ortadan kaldırana kadar savaşacağız." ifadelerini kullandı.

"Suriye'de emrivakilere ve bölünmelere izin veeyeceğiz"

Suriye Lideri "Suriye'de emrivakilere ve bölünmelere izin veeyeceğiz. Batı, elçilikleri açın diye peşlerinden koşacağımızı düşünüyor. 'Güvenlik işbirliği' şartı sürdüğümüzü iddia ediyorlar. Tek şartımız var. O da bu ülkelerin, teröristlere desteği çekmeleridir. Siyasi çözümden bahsederken bir yandan da teröristlere desteğe devam ediyorlar" açıklamalarında bulundu.

"Filistin esas davamız"

Suriye'nin birliği ve bütünlüğü tartışmaya bile açılamayacağını söyleyen Devlet Başkanı Esad, "Filistin Davası da esas davalarımızdan biridir" dedi.

Etiketler :