Suriye: Türkiye ve ABD askerlerini çeksin!

Suriye: Türkiye ve ABD askerlerini çeksin!
Suriye ABD ve Türk askerlerinin bölgeden çekilmesini istedi. Suriye'nin BM Daimi Temsilcisi Beşar Caferi, Türk ve Amerikan askerlerinin Suriye'deki mevcudiyetinin açık bir saldırganlık olduğunu iddia ederek, ülkedeki askerlerin geri...

Suriye ABD ve Türk askerlerinin bölgeden çekilmesini istedi. Suriye'nin BM Daimi Temsilcisi Beşar Caferi, Türk ve Amerikan askerlerinin Suriye'deki mevcudiyetinin açık bir saldırganlık olduğunu iddia ederek, ülkedeki askerlerin geri çekilmesini talep etti. Caferi, "Yabancı askerlerin derhal ve şartsız olarak bölgemizden çekilmesini talep ediyoruz" ifadesini kullandı.

"AÇIK BİR SALDIRGANLIK"

Caferi, Türk ve ABD askerlerinin bölgedeki mevcudiyetinin açık bir saldırganlık olduğu ifadesini kullanırken, ABD'nin bölgede askerlerini tutma ısrarına karşı olduklarını vurguladı.

Caferi, Suriye ve halkına yönelik uygulanan ekonomik yaptırımların Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi haricinde uygulanmasıyla tamamen kanunsuz ve gayrı meşru olduğuna dikkat çekerken, bunların Suriye halkının yaşamını ciddi anlamda olumsuz etkilediğini de belirtti.

"TÜRKİYE TERÖRİZMİ DESTEKLİYOR"

Caferi ayrıca "Şu anda Türkiye ile aramızda diyalog yok çünkü onlar terörizmi destekliyor ve sınırlarını teröristlerin geçişlerine açmışlardı" dedi.

RUSYA: ABD'NİN SURİYE'DE KALMASININ BİR GEREKÇESİ KALMADI

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in Suriye özel temsilcisi Alexander Lavrentyev ise ABD askerlerinin Suriye'deki varlığının hiçbir gerekçesi kalmadığını ve Washington'ın Suriye'de asker bulundurmak için saydığı gerekçelerin dayanaksız olduğunu söylemişti.

Astana'da sekizinci turu başlayan Suriye barış görüşmelerinin ilk gününde konuşan Lavretyev, "Amerikalıların askeri varlıklarının devamını gerekçelendirmek için dile getirecekleri hiçbir neden, bahane olmaktan öteye gidemeyecektir. Varlıklarının sona ermesi gerektiğini düşünüyoruz" ifadelerini kullandı.

Soçi'de yapılacak Suriye Ulusal Diyalog Kongresi'ne katılacaklarını ve Kongre'ye hazırlık için çalışamaların sürdüğünü kaydeden Caferi, Kongre'nin Suriyeli taraflar arasında diyalog için bir temel olacağını ifade etti.

Etiketler :