Süper Kupa maçında stada alınmayan Atatürk afişiyle ilgili paylaşım yapanlara soruşturma açılıyor!

Süper Kupa maçında stada alınmayan Atatürk afişiyle ilgili paylaşım yapanlara soruşturma açılıyor!
Samsun Valiliği, Beşiktaş ve Konyaspor'un karşı karşıya geldiği Süper Kupa finalinde stada alınmayan “Yaşa Mustafa Kemal Paşa Yaşa” pankarta ilişkin açıklama yaptı.Samsun’da 6 Ağustos’ta oynanan olaylı Türkiye...

Samsun Valiliği, Beşiktaş ve Konyaspor'un karşı karşıya geldiği Süper Kupa finalinde stada alınmayan “Yaşa Mustafa Kemal Paşa Yaşa” pankarta ilişkin açıklama yaptı.

Samsun’da 6 Ağustos’ta oynanan olaylı Türkiye Süper Kupası maçında Beşiktaş ve Konyaspor karşı karşıya gelmiş ve bu maçta “Yaşa Mustafa Kemal Paşa Yaşa” sözlerini yer aldığı afiş stada alınmamıştı.

Konuyla ilgili günler sonra açıklama yapan Valilik, olayda kasıt bulunmadığını iddia ederek, bunun rutin bir güvenlik uygulaması olduğunu ve çeşitli mecralar üzerinden farklı yorumlarda bulunan vatandaşlar hakkında adli ve hukuki sürecin başlatılacağını duyurdu.

Valiliğin açıklamasında önce çıkan bölün şu şekilde:Samsun valiliği: Müsabakaya 24 saat kaldığı andan itibaren içeriğine bakılmaksızın hiçbir pankart stadyum içine alınmamıştır. Bu nedenle sosyal medyada bahsi geçen 'Yaşa Mustafa Kemal Paşa' ibareli afişin içeri alınmaması ile ilgili herhangi bir kasıt söz konusu olmayıp, belirtilen şekilde işlem yürütülmüştür. Aksi hareket edenlerin tespitine yönelik çalışmalar devam etmekte olup, haklarında adli ve idari işlem yapılacaktır."