Süleymaniye'de 7,3 büyüklüğünde deprem! Türkiye'den de hissedildi...

Süleymaniye'de 7,3 büyüklüğünde deprem! Türkiye'den de hissedildi...
Irak-İran sınırında deprem meydana geldi.

Irak'ın Süleymaniye kenti yakınlarında deprem oldu. Süleymaniye-Halepçe yolu üzerindeki 8 köyün büyük hasar gördüğü duyuruldu. İran televizyonları 6 kişinin öldüğünü duyurdu.

7,2 şiddetinde meydana geldiği belirtilen depremin Irak-İran sınırına yakın olduğu açıklandı. Deprem şiddeti daha sonra 7,3 olarak düzeltildi.

Depremin, Türkiye'de Güneydoğu illerinde de hissedildiği bildirildi.

Amerika Birleşik Devletleri Jeoloji Araştırmaları Kurumu'nun (USGS) verilerine göre Irak'ın güneydoğusunda yer alan Süleymaniye'de deprem yaşandı. Depremin Richter ölçeğine göre 7.2 büyüklüğünde olduğu açıklandı, bu ölçüm daha sonra 7,3'e çekildi. Deprem Türkiye'nin Doğu Anadolu bölgesinde birçok şehirde hissedildi.

DİYARBAKIRLILAR SOKAĞA ÇIKTI

Derprem Diyarbakır, Urfa, Batman, Bitlis, Van, Gaziantep, Mardin, Şırnak ve çevre illerden hissedildi. Diyarbakır'da vatandaşların, depremden sonra sokağa çıkarak beklemeye başladığı öğrenildi.

USGC tarafından yapılan ilk açıklamalarda depremin büyüklüğünün 7.2 olduğu açıklansa da daha sonra kuruluş bunu revize ederek 7.3’e çıkardı. Depremin merkez üssünün Süleymaniye’nin 103 kilometre uzağında olduğu kaydedildi.

USGC’nin verilerinde depremin Halepçe’nin 32 kilometre uzağında meydana geldiği de belirtiliyor.

KANDİLLİ "İRAN" DEDİ

Öte yandan Kandilli Rasathanesi de deprem şiddetini 7.1, merkezüssünü ise İran olarak açıkladı.

KIZILAY'DAN AÇIKLAMA

Türk Kızılayı, "Irak'ın Süleymaniye kentinde meydana gelen ve ülkemizde de hissedilen deprem sonrası ekiplerimiz bölgeye sevkedilmiştir" açıklamasını yaptı.

REUTERS: 6 FARKLI ÜLKEDE HİSSEDİLDİ

Reuters'e göre deprem, Irak ve Türkiye'nin yanı sıra İran, Suriye, Kuveyt ve Birleşik Arap Emirlikleri'nde de hissedildi.

İRAN'DA EN AZ 6 KİŞİ HAYATINI KAYBETTİ

İran Televizyonu, "İran'da en az 6 kişi öldü, yaralılar var" açıklamasında bulundu.

KORKUTAN AÇIKLAMA! ARTÇILARI YÜKSEK OLABİLİR...

CNN Türk canlı yayınında konuşan Prof. Dr. Tuncay Taymaz, "Bu deprem bizim için sürpriz değil. 100-150 kilometrelik bir deprem fayının kırıldığını tahmin ediyoruz. 10 km derinliğinde gerçekleşen bu depremin ilk 72 saatte artçıları 7.5 şiddetine kadar varabilir." açıklamasında bulundu.

Etiketler :