Spor Bakanı'ndan gündem yaratacak 'yabancı sınırı' açıklaması!

Spor Bakanı'ndan gündem yaratacak 'yabancı sınırı' açıklaması!
Süper Lig'de yaşanan 'yabancı sayısı kuralı' ile ilgili tartışmalar sürerken Spor Bakanı'ndan flaş bir açıklama geldi.

Yabancı kuralının tartışıldığı Süper Lig'de bu kez Spor Bakanı'nın açıklamaları tartışma konusu oldu.

Katıldığı televizyon programında yabancı futbolcu sayısıyla ilgili tartışmalara değinen Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, "Bence yabancı sayısının 5 veya 6 olması lazım" dedi.

TRT Spor'da yayınlanan Basın Tribünü programına katılan Bak, yabancı sayısının düşürülmesi gerektiğini söyledi.

İşte Osman Bak'ın açıklamaları;

Yabancı futbolcu sayısının kademeli olarak düşmesi gerekiyor.Türk futbolundaki yabancı sayısının düşmesinden yanayım. Sayı 5 veya 6 olabilir. Çünkü yapılan kontratlar var.

"GALATASARAY 4 YABANCIYLA UEFA KUPASINI KAZANDI"

5 yabancı daha mantıklı. Galatasaray örneği var. 4 yabancıyla UEFA Kupası kazandı. Kulüp yöneticilerinin de alt yapı konusunda gayretli olması gerekiyor. Gelen yabancı futbolcularının da kaliteli olması lazım.

Kulüpler alt yapıya yatırım yapsın, biz destek oluruz. Kulüplerin finansal durumları iyi değil. Kulüp yöneticilerinin de alt yapı konusunda gayretli olması gerekiyor.

"KONYASPOR ALT YAPIDAN YETİŞEN OYUNCULARLA OYNUYOR"

Üretmezsek sürdürülebilir değil bu durum. Maliye bakanlığının 13.06.2017 tarihli raporu var bende. Konyaspor, alt yapıdan yetişen oyuncularla oynuyor.

Bursaspor ve Trabzonspor da öyle. Örnekler var. Basketbolda da aynı sorunun olduğunu düşünüyorum. Milli oyuncularının takımlarında aldığı süreler ortada.

Etiketler :