S&P'den kritik Türkiye açıklaması

S&P'den kritik Türkiye açıklaması
SP, 'Yeni Kırılgan Beş" başlıklı raporunda Türkiye'nin ekonomisini de bu 5 ülkelerden biri olarak gösterdi.

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu S&P, "Yeni Kırılgan Beş" raporunu yayımladı. Kuruluş en kırılgan beş ülke olarak, Türkiye, Arjantin, Pakistan, Mısır ve Katar'ı işaret etti. S&P'nin bugün yayımladığı rapora göre, Türkiye, yeni kırılgan 5'li içerisindeki en kırılgan ülke olarak yer aldı. Raporda, "Bu 5 ülkede büyük cari işlemler açıkları, ulusal yatırımları karşılamak için yetersiz tasarruf oranı ortaya koyuyorlar" denildi.

SP: TÜRKİYE RİSK ALTINDA

"Bizim görüşümüze göre bu ülkeler, global finansal şartlar er ya da geç sıkılaştığında en fazla risk altında olabilecek ülkeler" ifadelerini kullanan S&P, Tayland, Çin, Rusya, Suudi Arabistan ve Malezya'nın en dirençli, esnek ekonomiler olarak ortaya çıktıklarını kaydetti.

S&P'nin, eski Fed Başkanı Ben Bernanke'nin Fed'in parasal gevşeme programını sona erdirebileceği sinyalini verdiği 2013'te açıkladığı ilk "Kırılgan Beş" raporunda, Türkiye, Brezilya, Hindistan, Endonezya ve Güney Afrika yer almıştı.

SP: TÜRKİYE KIRILGAN BEŞ LİSTESİNDE KALAN TEK ÜLKE

Geride kalan 4 yılda parasal şartların hala olağanüstü şekilde genişlemeci olduğunu ve bazı gelişmekte olan ekonomiler için fonlama ortamının tarihin en iyi döneminde bulunduğunu ifade eden S&P, Türkiye'nin orijinal "Kırılgan Beş" listesinde kalan tek ülke olduğunu belirtti.

S&P, listeyi oluştururken 20 ülke arasında değerlendirme yapıldığını kaydetti.

Etiketler :