Sosyalist sol, 'Adalet Buluşması'nı değerlendirdi! "Gezi, Adalet Yürüyüşü ile güncellendi"

Sosyalist sol, 'Adalet Buluşması'nı değerlendirdi! "Gezi, Adalet Yürüyüşü ile güncellendi"
Adalet Yürüyüşü ve Mitingi'ne katılım gösteren Türkiye sosyalist sol hareketlerinin önde gelen isimleri Halk TV'ye açıklamalarda bulundu.

ÖZEL HABER: YİĞİT ORCAN

Enis Berberoğlu'nun tutuklanmasıyla birlikte CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu tarafından başlatılan ve 25 gün süren Adalet Yürüyüşü, dün Maltepe'deki Adalet Mitingi'yle taçlandırıldı. Toplumun geniş kesimlerinin katılım gösterdiği Adalet Mitingi'ne sosyalist partiler ve STK'lar da destek verdi. Yürüyüşe ve ardından yapılan mitinge destek veren Haziran Hareketi Yürütme Kurulu Üyesi ve ÖDP Başkanlar Kurulu'ndan Alper Taş, Halkın TKP'si Genel Başkanı Erkan Baş ve Halkevleri Genel Başkanı Oya Ersoy, mitinge dair izlenimlerini Halk TV'yle paylaştı.

"GEZİ, ADALET YÜRÜYÜŞÜ İLE GÜNCELLENDİ"

Mitinge dair izlenimlerini Halk TV'ye anlatan Alper Taş, 24 güne uygun kitle katılımının sağlandığını ve bu katılımın toplumda canlı bir adalet talebinin olduğunu gösterdiğini ifade etti. Adalet Yürüyüşü'nün Gezi'yle başlayan bir süreç olduğunu söyleyen Taş, Gezi'de ortaya çıkan birikimin 16 Nisan Referandumu'nda hayır talebiyle ifade bulduğunu, şimdi ise Adalet Yürüyüşü ile güncellendiğini belirtti.

Kılıçdaroğlu'nun Maltepe Mitingi'nde açıkladığı Manifesto ve 10 maddelik acil çağrı talebinin başta OHAL'in kaldırılması, yargı bağımsızlığının sağlanması, özgür medya talebi ve tutuklu milletvekillerinin serbest bırakılması anlamında değerli bulan Taş, bu talebin yaygınlaştırılması gerektiğini ve kendileri için umut verici olduğunun altını çizdi.

"DEVRİMCİ GÜÇLER İÇİN YENİ BİR DÖNEM BAŞLIYOR"

Adalet Yürüyüşü ve Mitingi'ne destek veren Halkın TKP'si Genel Başkanı Erkan Baş bu zamana kadar katıldığı en kitlesel miting olduğunu, mitingdeki kitlenin referandum sonuçlarının yansıması olarak tanımladığını ifade etti.

Öte yandan bu mitingin Türkiye tarihi açısından bir kırılma noktası olduğunu belirten Baş, üreten, yaratan ilerici, yurtsever devrimci güçler için yeni bir sürecin başladığını belirtti.

Son olarak Türkiye'de AKP'ye karşı biriken öfkenin uzun zamandır bir türlü kendi bağımsız örgütlenmesini bulamadığını, şimdi ise halkın geniş kesimlerinin bu iktidardan ancak ve ancak kendi mücadeleleri yoluyla kurtulabileceklerinin bilincinde olduğu bir evreyi yaşadıklarını söyledi.

"ARTIK SORUMLULUKLARIMIZ DAHA FAZLA"

25 gün süren Adalet Yürüyüşü'ne destek veren ve mitinge kitlesel olarak katılım sağlayan Halkevleri'nin Genel Başkanı Oya Ersoy mitinge katılım sayısı ile ilgili oluşturalan spekülasyonların bir kenara atılıp ülkenin adalet ihtiyacının açığa çıktığının görülmesinin altını çizerken, bu ihtiyacın da mitinge yansıdığını aktardı.

Yürüyüş ve mitinge gazetecilerden akademisyenlere, avukatlardan sanatçılara, kitle örgütlerinden köy derneklerine, Gezi ailelerinden Roboski, Soma ailelerine kadar herkesin katıldığını belirten Ersoy, Türkiye'deki adalet arayışının bir parçası olarak umudu büyüten herkesin yargı üzerindeki tek adam ve tek parti hükmünün ortadan kaldırılmasının yargı bağımsızlığının birinci koşulu olarak gördüğünü ve bunun ortak talepleri olduğunu ifade etti.

Etiketler :