Sosyal yardım alan Bin Ladin'in koruması sınır dışı edildi

Sosyal yardım alan Bin Ladin'in koruması sınır dışı edildi
Almanya, bir dönem Usame Bin Ladin'in koruması olarak çalıştığı iddia edilen Tunuslu Sami A.'yı sınır dışı etti. Sami A.'nın devletten aldığı 1168 avroluk sosyal yardımla yaşadığının ortaya çıkması büyük tartışma yaratmıştı.

İçişleri Bakanlığı Sözcü Yardımcısı Annegret Korff, yaptığı açıklamada, Sami A.’nın sabah saatlerinde sınır dışı edildiğini ve Tunus makamlarına teslim edildiğini belirtti.

İçişleri Bakanlığının Sami A. olayında Kuzey Ren Vestfalya eyaleti makamlarını desteklediğini belirten Korff, Yabancılar Yasasına göre, bir kişinin sınır dışı edilip edilmeyeceği ve ne zaman edileceği konusunun eyaletin yetkisinde olduğunu ifade etti.

1168 AVRO YARDIM ALIYORDU

Alman Haber Ajans ise Gelsenkirchen İdari Mahkemesi’nin Sami A.’ya işkence uygulanmayacağına ilişkin Tunus’tan diplomatik güvence istendiğini, güvence gelmediği için Sami A’nın şimdilik sınır dışı edilmemesi kararı verdiğini kaydetti.

Mahkemenin dün verdiği kararın bu sabah Federal Göç ve Mülteci Dairesi’ne ulaştırdığı ancak Bin Ladin'in eski koruması Sami A.’nın çoktan sınır dışı edildiği kaydedildi. Korff, mahkemenin kararına ilişkin olarak, sınır dışı konusundaki kararları verme yetkisinin Kuzey Ren Vestflaya eyaletinde bulunduğunu, ayrıntılı bilgiye sahip olmadığını kaydetti.

Sami A.’nın 1997’den bu yana, devletten aldığı 1168 avroluk sosyal yardımla Almanya’da yaşadığı ortaya çıkmış, bu durum kamuoyunda tartışmalara yol açmıştı.

Etiketler :