Sosyal medya bunu konuşuyor: Saat kaç?

Sosyal medya bunu konuşuyor: Saat kaç?
Sosyal medya kullanıcıları Türkiye'de saatlerin geri alınıp alınmadığını konuşuyor.

Aslında bu karmaşa, Resmi Gazete'de yer alan Cumhurbaşkanı kararnamesiyle sona ermişti. Kararnamede, "Gün ışığından daha fazla yararlanmak için bütün yurtta uygulanan mevcut ileri saat uygulamasının (tüm yıl yaz saati, GMT 3) her sene, yıl boyu sürdürülmesinin kararlaştırıldığı" belirtilmişti.

"Türkiye'de saatler geri alındı mı" sorusu uzun süre gündemi işgal etmişti. Ancak son yayımlanan Cumhurbaşkanlığı kararnamesi ile yaz saati sabit hale geldi. Yani saatler bugün Türkiye'de geri alınmadı.

Resmi Gazete'de yer alan Cumhurbaşkanı kararında, gün ışığından daha fazla yararlanmak için bütün yurtta uygulanan mevcut ileri saat uygulamasının (tüm yıl yaz saati, GMT+3) her sene, yıl boyu sürdürülmesinin kararlaştırıldığı belirtilmişti.

Kararla, yaz saati uygulanması hakkındaki 23 Ekim 2017 tarihli ve 2017/10921 sayılı Bakanlar Kurulu kararının da yürürlükten kaldırıldığı kaydedilmişti.

Söz konusu kararın yürürlüğe konulmasına, 697 sayılı "Günün Yirmi Dört Saate Taksimine Dair Kanun"un 2'nci maddesi gereğince karar verilmişti.

Alınan bu karar göre, saatler geri alınmadı, kış saati uygulamasına geçilmedi. Yaz saati uygulamasına devam edilecek.

Etiketler :