Sosyal anket platformu Poltio: Aleyna Tilki abartılıyor

Sosyal anket platformu Poltio: Aleyna Tilki abartılıyor
Sosyal bir anketteki sonuçlar, Türk dinleyicilerin müzik alıkşanlıklarını ortaya koydu. En çok tercih edilen tür 'Pop' çıktı. En az dinlenilen türün caz olduğu göze çarptı

Sosyal bir anketteki sonuçlar, Türk dinleyicilerin müzik alıkşanlıklarını ortaya koydu. En çok tercih edilen tür 'Pop' çıktı. En az dinlenilen türün caz olduğu göze çarptı. Dinleyicilerin yarısından çoğu Aleyna Tilki'nin 'abartıldığı'nı düşünürken, bundan 19 yıl önce kaybettiğimiz Barış Manço ise yıllar geçmesine rağmen 'En sevilen sanatçı' konumunu koruyor.

Sosyal anket platformu Poltio, Türk dinleyicilerin müzik beğenilerini araştırdı. Anketteki sorulara toplam 18 bin 417 kez cevap verildi. Katılımcılar ‘Ne tarz müzikler dinliyorsunuz?’ sorusuna yüzde 35,8 ile ‘Pop’ cevabını verdi. İkinci sırayı yüzde 17,6 ile ‘Rock’ ve ‘Halk Müzikleri’ kategorileri paylaştı. ‘Rap’ ise katılımcıların yüzde 8,8’inin tercihi oldu. ‘Klasik’ yüzde 7,8, ‘Alternatif’ ise yüzde 6,7 oranında oy aldı.

En az dinlenen müzik tarzları sırasıyla yüzde 2,1 ile ‘Blues’, yüzde 0,5 ile ‘Caz’ oldu. Yanıtlayanların yüzde 3,1'i ise müzik dinlemediklerini ifade etti.

"ALEYNA TİLKİ ABARTILIYOR"

Anketteki ‘Aleyna Tilki'yi nasıl buluyorsunuz?’ sorusunu yanıtlayan bin 961 kişinin yüzde 52,82'i Aleyna Tilki'nin abartıldığını düşündüklerini ifade ederken, yüzde 26,6'sı ‘Çok başarılı buluyorum, dünya starı olacak’ dedi. Aynı soruya yanıt verenlerin yüzde 15,3'ü ‘Beğenmiyorum, sesini kötü buluyorum’ derken, yüzde 5,3 hiç dinlemediklerini belirtti.

Bin 579 kişinin cevapladığı ‘Türkiye'deki en iyi müzik festivali hangisi/hangisiydi?’ sorusuna en çok oy Rock’n Coke’a (yüzde 68) geldi. Onu yüzde 17'yle Barışarock, yüzde 5'le Parkfest takip etti.

‘Soundcloud, YouTube Music, Spotify, Fizy arasında en çok sevdiğiniz hangisi?’ sorusunu yanıtlayanların yüzde 63'ü ise YouTube’ı seçti. Spotify yüzde 23 oranında oylanırken, Fizy yüzde 9, Soundcloud ise yüzde 4 oranında oylandı.

Etiketler :