SONAR Araştırmadan son seçim anketi: Seçim ikinci tura kalıyor!

SONAR Araştırmadan son seçim anketi: Seçim ikinci tura kalıyor!
SONAR araştırma şirketinin yaptığı son seçim anketinde çarpıcı sonuçlar çıktı. Cumhurbaşkanlığı seçiminde kimse birinci turda seçimi kazanamıyor. Cumhurbaşkanlığı seçimi bugün olsa, AKP Genel Başkanı Tayip Erdoğan...

SONAR araştırma şirketinin yaptığı son seçim anketinde çarpıcı sonuçlar çıktı. Cumhurbaşkanlığı seçiminde kimse birinci turda seçimi kazanamıyor. Cumhurbaşkanlığı seçimi bugün olsa, AKP Genel Başkanı Tayip Erdoğan yüzde 38.9, CHP'nin adayı yüzde 18.9 ve İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener yüzde 15.3 oranında oy alıyor.

SONAR Araştırma son seçim anketini yayınladı. Cumhurbaşkanlığı ve Milletvekilliği Genel Seçimi olmak üzere ankete katılanlara iki ayrı soru yöneltildi.

CUMHURBAŞKANLIĞI SEÇİMLERİ

Ankette katılımcılara "Cumhurbaşkanlığı Seçimleri bugün yapılsa aşağıda sayacağım isimlerden hangisine oy verirsiniz?" sorusunu yöneltildi. Katılımcıların verdiği cevaplara göre sıralama şöyle oluştu; yüzde 38,9 AKP Genel Başkanı Tayyip Erdoğan, yüzde 18.9 CHP'nin adayı, yüzde 15.3 İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, yüzde 8.0 HDP'nin adayı ve yüzde 2.8 diğer partilerin adayları. Karar yok veya karar vermek için erken diyenlerin orasnı ise yüzde 16.0 çıktı.

sonar, seçim anketi

SEÇİM İKİNCİ TURA KALIYOR

Ham sonuçlara kararsızlar eklendiğinde ise pastadan en büyük dilimi Tayyip Erdoğan aldığı görülüyor. Buna göre kararsızlar dağıtıldığında Tayyip Erdoğan yüzde 46.35, CHP'nin adayı yüzde 22.54, Meral Akşener yüzde 18.21, HDP'nin adayı ise 9.52 oranında oy alıyor. Diğer partilerin adayları ise yüzde 3.37'de kalıyor. Bu sonuçlara göre seçim ikinci tura kalırken, ikinci turda Tayyip Erdoğan ve CHP adayının yarışıyor.

sonar, seçim anketi

MİLLETVEKİLİ SEÇİMLERİ

Ankete katılanlara yöneltilen ikinci soru ise "Bugün Milletvekilliği Genel Seçimi olsa, hangi partiye oy verirsiniz?" oldu. Kararsızların yüzde 11.63'te çıktığı bu anketin sonucunda ise AKP yüzde 35.43, CHP yüzde 22.37, İYİ Parti, yüzde 12.57, HDP yüzde 9.53, MHP yüzde 6.27 ve diğer partiler yüzde 2.2 oranında oy alacakları öngörülüyor.

sonar, seçim anketi

Kararsızlar dağıtıldıktan sonra AKP yüzde 40.1, CHP yüzde 25.31, İYİ Parti yüzde 14.22, HDP yüzde 10.79, MHP yüzde 7.09 ve diğer partileri ise yüzde 2.49 oranında oy alacakları öngörülüyor. Bu sonuçlara göre, yüzde 10 barajının geçerli olduğu seçimlerde MHP meclise giremezken, AKP, CHP, İYİ Parti ve HDP meclise giriyor.

sonar, seçim anketi

Etiketler :