Rusya'da bomba paniği: Binlerce insan tahliye ediliyor, binalar boşaltılıyor

Rusya'da bomba paniği: Binlerce insan tahliye ediliyor, binalar boşaltılıyor
Rusya'nın başkenti Moskova'da birden fazla yere bomba konmuş olma ihtimaline karşı 30 binden fazla kişi bölgeden tahliye ediliyor.

Rusya'nın başkenti Moskova'da bomba alarmı verildi.

Bölgede, birden fazla bomba konmuş olma ihtimaline karşı 30 binden fazla kişi bölgeden tahliye ediliyor.

Moskova'da alışveriş merkezleri, tren istasyonları ve üniversitelerdeki 30.000'den fazla kişi bomba şüphesi nedeniyle tahliye edildi.

Rusya haber ajansı TASS'a göre, Moskova'da 20'den fazla mekanda bomba olabileceği şüphesi nedeniyle tahliye edildi.

Polislerin birden fazla noktada bomba olmasına karşı önlem aldığı bildirilirken ekipler bomba uzmanı köpeklerle binaların içerisinde arama yapıyor. Kızıl Meydan'ın yakınında bulunan bölgede ise tren istasyonu, pek çok alışveriş merkezi, üniversite binası bulunuyor.

[video width="180" height="320" mp4="http://halktv.com.tr/wp-content/uploads/2017/09/lw3LB1QHSXUeSxWK.mp4"][/video]

[video width="180" height="320" mp4="http://halktv.com.tr/wp-content/uploads/2017/09/Rv8KlL6sMJMM5OLR.mp4"][/video]

Moskova şehir merkezinde, aralarında alışveriş merkezleri, tren istasyonları, üniversiteler ve otellerin de bulunduğu 30'dan fazla bina için kaynağı belirsiz bomba ihbarları yapıldı. Telefonla yapılan bu ihbarlar, sonrası tahliyeler başladı. İhbarların devam ettiği ifade ediliyor.

Öte yandan dün de aralarında bazı büyük şehirlerinin de bulunduğu 22 şehirde kaynağı belirsiz  bomba ihbarları yüzünden 45 bin kişinin tahliye edildiği, bugün ise 17 şehirde toplam 190 binaya yönelik ihbarlar yapıldığı da  ifade ediliyor.

Etiketler :