İstanbul için bir uyarı daha!

İstanbul için bir uyarı daha!
İstanbul Balkanlar'dan gelen soğuk ve yağışlı havanın etkisinde. Yağış yer yer kar ve sulu kar olarak kendisini gösteriyor. Meteoroloji, saat 15.00'ten sonra hava daha da soğuyacak ve kar yağışı il genelinde etkili olacağını açıkladı

İstanbul Balkanlar'dan gelen soğuk ve yağışlı havanın etkisinde. Yağış yer yer kar ve sulu kar olarak kendisini gösteriyor. Meteoroloji, saat 15.00'ten sonra hava daha da soğuyacak ve kar yağışı il genelinde etkili olacağını açıkladı. AKOM'dan yapılan açıklamada ise, kar yağışının pazar akşam saatlerine kadar aralıklarla etkili olacağının tahmin edildiğini duyurdu.

İstanbul'da gece saatlerinde başlayan yağmur sabah karla karışık etkisini sürdürdü. Karla karışık yağmur zaman zaman yerini kara bırakıyor. Kentin batısında ise kar yağışı etkili oluyor. Çatalca kısa sürede beyaza büründü.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden de yeni bir açıklama geldi. Öğleden sonraya kadar bu şekilde devam edecek yağışların, havanın biraz daha soğumasıyla il genelinde 15.00'ten sonra kara dönüşeceği tahmin ediliyor.

Karla karışık yağmur ve zaman zaman kar şeklindeki yağışların yarın da süreceği öngörülüyor. İstanbul'da rüzgarın gün içinde kuvvetini arttırarak kuzeydoğu yönlerden fırtına şeklinde esmesi, rüzgarın hızının yer yer 90 kilometreye kadar çıkması, pazar günü öğleden sonra etkisini kaybetmesi bekleniyor.

BİR UYARI DA AKOM'DAN

AKOM'dan yapılan açıklamada, şöyle denildi:

Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nden alınan bilgiler doğrultusunda İstanbul başta olmak üzere yurdumuzun batı bölümü, Balkanlar üzerinden gelen soğuk ve yağışlı havanın etkisi altına girdi. Sistemin etkisi ile yeni hafta başına kadar (Pazartesi sabah) rüzgarın kuzeyli yönlerden aralıklarla tam fırtına şeklinde (40-80km/s) esmesi, sıcaklıkların 0-4 derece aralığında seyretmesi bekleniyor.

Hâlihazırda özellikle Avrupa yakası ile Boğaz çevresinde karla karışık yağmur ve hafif kar şeklinde görülen yağışların öğle saatlerinden sonra il geneline yayılarak kar şeklinde Pazar akşam saatlerine kadar aralıklarla etkili olacağı tahmin ediliyor.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi, İstanbulluların hiçbir olumsuzluk yaşamaması için hazırlıklarını tamamladı. 7 bin 083 personel, bin 357 araç, köy yolları için 147 traktör metrobüs güzergahında 33 kışla mücadele aracı göreve hazır.

Beylikdüzü'nde de başlayan kar yağışı sebebiyle vatandaşlar yürümekte zorlandı.

EDİRNE BEYAZA BÜRÜNDÜ 

Edirne’nin Keşan ilçesinde kar yağışı etkili oluyor. Sabah saatlerinde başlayan kar yağışı kısa sürede kenti beyaza bürüdü.  Kar bazı olumsuzlukları beraberinde getirse de sevinçle karşılandı.

Keşan Belediyesine bağlı ekipler ise buzlanmaya karşı önlem alırken, iş makineleri karla kaplanan bazı noktalarda kar temizlik çalışması yaptı.

Kar belirli noktalarda trafiği olumsuz etkiledi. Bazı noktalarda yağış ve soğuk hava ile birlikte buzlanma meydana geldi. Trafikte hazırlıksız yakalanan sürücüler, zor anlar yaşadı.

Karın yarın etkisini kaybetmesi bekleniyor.

ÇANAKKALE'de de fırtına ve tipi hayatı olumsuz yönde etkiliyor. Tipi ve fırtına nedeniyle deniz ulaşımın tamamen durduğu kentte öğle saatlerinden itibaren kar yağışı etkisini artırmaya başladı. Hava sıcaklığı eksi 1 dereceye düşerken, özellikle Lapseki ve Gelibolu ilçeleri beyaza büründü.

Etiketler :