Deniz Baykal yemin etti! Meclis'te duygusal anlar

Deniz Baykal yemin etti! Meclis'te duygusal anlar
CHP Antalya Milletvekili Deniz Baykal, geçirdiği rahatsızlık nedeniyle gördüğü tedavinin ardından bugün TBMM'de yemin etti. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu da Genel Kurul'da hazır bulundu

CHP Antalya Milletvekili Deniz Baykal, geçirdiği rahatsızlık nedeniyle gördüğü tedavinin ardından bugün TBMM'de yemin etti. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu da Genel Kurul'da hazır bulundu. Yeminin ardından Genel Kurul'da bulunan milletvekilleri Baykal'ı alkışladı.

CHP Antalya Milletvekili Deniz Baykal, TBMM Genel Kurulu'nda yemin etti. Genel Kurul, TBMM Başkanvekili Levent Gök başkanlığında toplandı.

TBMM Başkanvekili Levent Gök, "Bugün özel bir gün. Türk siyasetinin duayeni, TBMM'nin geçici başkanlarından değerli devlet adamı, değerli büyüğüm Sayın Deniz Baykal'ı, bugün, uzun bir aradan sonra TBMM'de görmekten büyük bir mutluluk diliyorum. Aramıza  hoş geldiniz." dedi.

Gök, Deniz Baykal'ı, milletvekili yemini etmek üzere kürsüye davet etti. Bu arada milletvekilleri Baykal'ı ayakta alkışladı. Baykal, kürsüye gelirken milletvekillerini eliyle selamladı.

Baykal, kürsüde milletvekili yemini etti. Yeminin ardından da Genel Kurul'da bulunan milletvekilleri Baykal'ı yine alkışladı.

Yemin törenini ardından siyasi parti temsilcileri Baykal'a hoş geldin ve geçmiş olsun dileklerini iletti.

CHP Grup Başkanvekili Engin Özkoç, "Saygın devlet adamı Cumhuriyet Halk Partisi önceki Genel Başkanı, değerli büyüğümüz, örnek aldığımız şahsiyet Sayın Deniz Baykal'ın uzun bir aradan sonra TBMM çatısı altında Cumhuriyet Halk Partisi grubu ve değerli vekillerimizle birlikte olmasından dolayı büyük bir mutluluk ve onur duyuyoruz. Kendisine hoş geldin diyoruz. Bundan sonraki hayatında yine hep birlikte ülkemizin mutluluğu ve geleceği için çalışmanın mutluluğunu  yaşayacağız. Kendisine saygılar sunuyoruz." dedi.

http://halktv.com.tr/galeriler/deniz-baykal-tbmmde-yemin-etti/1

DUYGUSAL ANLAR

Yemin törenini izleyen Deniz Baykal’ın eşi Olcay Baykal ve kızı Aslı Baykal gözyaşlarını tutamadı.Baykal, yeminin ardından Meclis'ten ayrıldı. Hikmet Çetin ve Kılıçdaroğlu’nun yanı sıra çok sayıda milletvekili ile birlikte BBP lideri Mustafa Destici de Baykal’ı arabasına kadar uğurladı.

Halk TV Genel Müdürü Şaban Sevinç, yemin töreninde yaşananları anlattı. Sevinç, şöyle konuştu:

"Büyük bir heyecan vardı. Sonra Sayın Baykal 13.35 gibi geldi ve doğrudan Genel Kurul'a alındı. Sağlığı gayet iyi gözüküyor. Genel Kurul'da çalışmadan önce kısa bir prova yaptı. Engin Altay ve çok sayıda Cumhuriyet Halk Partili isim oradaydı. MHP lideri Sayın Bahçeli gelerek 'Hoşgeldiniz' dedi.

Deniz Bey prova yaparken 'Prova yapıyorum müsaadeniz var mı?' deyince MHP Grubu yerini almıştı ve topluca alkışladılar. Herkes heyecanlıydı. Yemini Deniz Bey'in eşi Olcay Hanım ve kızı Aslı Baykal ile birlikte izledim. Olcay Hanım çok heyecanlıydı. Yeminden sonra bütün milletvekilleri Deniz Bey'i alkışladı. Parti grup sözcüleri kısa sözler alarak Deniz Baykal'ı kutladılar. HDP, MHP, İYİ Parti, AKP herkes tebrik etti. Biraz önce Deniz Bey Meclis'ten ayrıldı. Sayın Kılıçdaroğlu ile yan yana oturdular. Kılıçdaroğlu aracına kadar eşlik etti Deniz Baykal'a... Hakikaten özel bir gün oldu. Baykal'ın yemin ederek fiilen görevine başlaması oldukça memnuniyet yarattı."

Etiketler :