Son Dakika... CHP'de Kurultay için toplanan imza sayısı açıklandı

Son Dakika... CHP'de Kurultay için toplanan imza sayısı açıklandı
CHP'de değişim isteyen grup adına konuşan Gaye Usluer, noter tasdikli imza sayısını 630 olarak açıkladı.

CHP'de değişim isteyen grup adına konuşan CHP PM üyesi Gaye Usluer’in açıklamasına göre; olağanüstü kurultay çağrısına 1240 delegeden 630’u imza verdi. Bu da gerekli imzaların toplandığı anlamına geliyor.

İmza teslimi için CHP Genel Merkezi’ne gelen Gaye Usluer “Elimizde belgeli 630 imza var. Ancak bunun dışında hesapladığımız 50 imzalı belge daha var. Ancak bunlar henüz bize ulaşmadı. Hafta başı 17:00′ kadar bu belgelerde işleme anılacaktır. imzalarını direk olarak genel merkeze gönderenler de var. Toplam sayı için Genel Merkez’in açıklamayı yapmasını bekliyoruz.” diye konuştu.

Gaye Usluer sözlerini şöyle sürdürdü: “Bir düğümü hep birlikte düğüne çevirelim. Önümüzde yerel seçimler var. Yüzde 22,6’lık bir sonucumuz var. Yerel seçimlere hazırlanırken en büyük anket yakın zamandaki seçimlerdir. Bu puan bizim yerel seçimlere giderken anket sonucumuzdur. İsteğimiz kişilerin değişmesi değildir. İsteğimiz yeni bir yönetim anlayışının devreye girmesidir.”

"16 Temmuz'daki basın açıklamamızda demiştik ki talebimiz sayısal bir talep değil, siyasi bir talep. Bu talebi yapanlar sadece Cumhuriyet Halk Partisi delegeleri değil; biz tabandan gelen bir talebi, tüm seçmenlerden gelen bir talebi, Cumhuriyet Halk Partisi'ni umut olarak görmek isteyen herkesin talebini bir Olağanüstü Kurultay çağrısına dönüştürerek yapmıştık."

İmza tartışmalarının yargıya taşınması konusunda ise, "Her ne sonuç olursa olsun biz Cumhuriyet Halk Partisi'ni yargıda, AKP yargısında tartıştırmayacağız" dedi.

Etiketler :