Bursa'da adliyede silahlı saldırı; 1 polis şehit oldu, ağır yaralanan CHP'li avukat da kurtarılamadı...

Bursa'da adliyede silahlı saldırı; 1 polis şehit oldu, ağır yaralanan CHP'li avukat da kurtarılamadı...
Bursa'daki Gemlik Adliyesi'nde bir kişinin açması ateş sonucu bir polis şehit oldu, CHP'li Meclis Üyesi Avukat Özgür Aksoy da hastanede yaşamını yitirdi.

Bursa'nın Gemlik İlçesinde 37 yaşındaki Musa Güler, boşandığı eşinin açtığı icra davası sonrası terör estirdi.

Güler, pompalı tüfekle önce eşinin avukatı Özgür Aksoy’u, ardından eşini yaraladıktan sonra gittiği adliyede kendisini engellemeye çalışan polis memuru İdris Büyükdönmez’i şehit ettikten sonra intihar etti.

Ağır yaralanan avukat Aksoy, hastanede yaşamını yitirdi.

AVUKATI DA HEDEF ALDI

Olay, bugün saat 20.30 sıralarında Gemlik İlçesi’ndeki Balıkpazarı mevkiinde meydana geldi. Demir doğrama işi yaptığı öğrenilen Musa Güler, iki yıl önce boşandığı eşinin açtığı 19 bin liralık icra davasına girdi. Bugün görülen duruşmada otomobiline 19 bin lira icra konulan Güler, dava sonra evinden aldığı pompalı tüfekle, Balıkpazarı mevkiinde bürosu bulunan aynı zamanda Gemlik Belediyesi CHP’li meclis üyesi Özgür Aksoy’un işyerinin önüne geldi. Güler, buradan çıkan avukat Aksoy’a pompalı tüfekle art arda ateş açtı.Çevredekilerin dehşet dolu bakışları arasında Aksoy kanlar içerisinde yere yığılırken, saldırgan Güler ise olay yerinden yaya olarak kaçtı. Göğsüne ve bacaklarına isabet eden saçmalarla ağır yaralanan avukat Aksoy ambulansla özel bir hastaneye götürüldü.

Olay yerinden kaçan Musa Güler, daha sonra boşandığıeşinin evine gitti. Burada eşini de pompalı tüfekle ateş açıp bacaklarından yaralayan Güler, ardından Gemlik adliyesi’ne gitti.

POLİSİ ŞEHİT EDİP İNTİHAR ETTİ

Gemlik Adliyesi’ne girmeye çalışan Musa Güler’i burada görevli 25 yıllık polis memuru İdris Büyükdönmez engellemeye çalıştı. Çıkan arbedenin ardından polis Büyükdönmez’i silahla yaralayan Musa Güler, ardından girdiği adliyede intihar etti. Yaralı polis memuru Gemlik Devlet Hastanesi’ne götürüldü. Durumu ağır olan Büyükdönmez ilk müdahalenin ardından Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi’ne sevk edildi. Hastaneye geldiğinde kalbi durduğu belirlenen memuru polis Büyükdönmez, doktorların müdahalesiyle yeniden hayata döndürüldü. Ancak polis memuru Büyükdönmez bir süre sonra şehit oldu.

AVUKAT DA KURTARILAMADI

Musa Güler’in pompalı tüfekle vurduğu Belediye Meclis üyesi CHP’li Avukat Özgür Aksoy, tedavi gördüğü hastanede doktorların çabalarına rağmen kurtarılamadı.

Etiketler :